Başkan Çatal: “GES’te Elektrik Üretimi Başladı”

Taşköprü Belediyesi, Cuma Pazarı alanına konumlandırılan Güneş Enerji Santrali (GES) projesinin tamamlanmasıyla birlikte elektrik üretimine başladı. Belediye Başkanı Abdullah Çatal, son kontrollerin ardından şarteli kaldırarak GES projesinin elektrik üretimine geçişini sağladı.
Başkan Çatal, yapılan açıklamada; “Taşköprü Belediyesi olarak büyük bir gurur ve mutlulukla duyuruyoruz! Bugün, Taşköprü’de bir ilke imza atarak, Belediyemizin elektrik ihtiyacını karşılayacak olan Güneş Enerji Santralı (GES) projemizi şartlı olarak açtık ve elektrik üretimine başladık. Artık Taşköprü Belediyesi elektrik faturası ödemeyecek. Toplam maliyeti 16,5 milyon TL olan bu projemiz, bize ayda 640 KWE’lık temiz enerji sağlayacak. Güneş enerjisiyle aydınlık yarınlar için adım attık, hep birlikte daha temiz bir geleceğe” şeklinde konuştu.