EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KARAR ÖZETİ

T.C

TAŞKÖPRÜ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KARAR ÖZETİ

 

KARAR TARİHİ       : 02.10.2023

KARAR NO              : 48-49-50-51-52-53-54-55

 

 

 Belediye Meclisini

Teşkil  Edenlerin Adı Soyadı

 

Meclis Başkanı : Abdullah ÇATAL

Meclis Üyeleri :Harun YALÇIN, Murat SERDAROĞLU, Sennur YÜZÜCÜ, Cezmi GÜMÜŞ, Hüseyin KURT, Ceyhun ÇORBACI, Mehmet Emin DANA

Katılmayanlar : Yaşar KARTAL, Hüseyin ER, Murat GÜR, Emine GÜLTEKİN

 

                                     

Belediye Meclisinin 02.10.2023 tarihinde gerçekleşen toplantısında aşağıdaki kararlar görüşülerek karara bağlanmıştır.

 

  1. (2023/48): 2024 yılı bütçesine ilişkin çalışmalar Başkanlık ve Encümen tetkiki ile tamamlanmıştır. 2024 yılı bütçe tasarısı üzerinde gerekli incelemelerin yapılması için Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi ve komisyon tarafından hazırlanacak görüş ve raporlarla birlikte meclisimize sunulmasına yapılan açık oylama sonucu oy birliği ile karar verildi.

 

  1. (2023/49) : Belediye Başkanlığımızdan emekli olan işçilerimizin kıdem tazminatı ve izin alacakları için Kredi kullanılması için Belediye Başkanlığımızca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından borçlanma izninin alınmasına,

Borçlanma izninin alınmasına müteakip; Belediyemizden emekli olan işçilerimizin kıdem tazminatı ve izin alacaklarının ödemesinde kullanılmak üzere 5393 Sayılı kanununun 68/e bendi hükmüne istinaden kredi kullanılmasına ve kredi kullanımına ilişkin yapılması gereken her türlü iş ve işlemler için Belediye Başkanı Abdullah ÇATAL’ a yetki verilmesine yapılan açık oylama sonucu oy birliği ile karar verildi.

 

  1. (2023/50) : İmar Komisyonunun 11.09.2023 tarih ve 2 sayılı Komisyon raporunun uygun bulunduğundan, ‘‘İlçemiz Tekke Mahallesi 337 Ada üzerinde mevcut parsel oluşumları ve adanın yapılaşması göz önünde bulundurularak Taşköprü Uygulama İmar Planında Ayrık Nizam olan yapılaşma koşulunun ‘Bitişik Nizam’ olarak plan tadilatının yapılmasına yapılan açık oylama sonucu oy birliği ile karar verildi.

 

  1. (2023/51) : İmar Komisyonunun 11.09.2023 tarih ve 3 sayılı Komisyon raporunun uygun bulunduğundan, ‘‘İlçemiz Harmancık Mahallesi 613 Ada 23 Parsel numaralı taşınmaz için, taşınmaz maliki tarafından hazırlatılan Uygulama İmar Plan Tadilat Dosyasının mevcut ada oluşumları göz önünde bulundurularak uygun olduğuna ancak söz konusu Harmancık Mahallesi 613 ada 23 parsel numaralı taşınmaza Harmancık Mahallesi 613 ada 1 parsel ile tevhit olmadan yapılaşma izni verilmemesine yapılan açık oylama sonucu oy birliği ile karar verildi.

 

  1. (2023/52) : İmar Komisyonunun 02.10.2023 tarih ve 4 sayılı Komisyon raporunun uygun bulunduğundan, İlçemiz Karasait Mahallesi sınırları içerisinde belirlenen ve ekte plan tadilat dosyası sunulan alanın, 22.02.2018 Tarih ve 30340 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan otopark yönetmeliği gereği, otopark alanlarının  belirlenmesi amacıyla plan tadilatının yapılmasına yapılan açık oylama sonucu oy çokluğu ile karar verildi.

 

 

  1. (2023/53) : İmar Komisyonunun 02.10.2023 tarih ve 5 sayılı Komisyon raporunun uygun bulunduğundan, ‘‘İlçemiz Musalla Mahallesi Sınırları içerisinde bulunan Küçük Sanayi Sitesi alanının devamında bulunan ve atıl durumda kalan alanın İlçemizde duyulan Küçük Sanayi Alanı ihtiyacının karşılanması amacıyla söz konusu alanın ve yapılmak istenen plan tadilatlarının gereği olan sosyal donatı alanlarının düzenlenmesine ilişkin hazırlanan ve ekte sunulan plan tadilatının yapılmasına yapılan açık oylama sonucu oy çokluğu ile karar verildi.

 

  1. (2023/54) : İlçemiz Gizlice Mahallesi 148 Ada 6 Parselin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan ‘İlk İşyerim Projesi’ kapsamında Söz konusu alanın İmar Planı içerisine dahil edilmesi ve Uygulama İmar Planı hazırlanabilmesi amacıyla taşınmazın Otlakiye olan güncel vasfının değiştirilmesi için gerekli olan kurum ve kuruluşlara tahsis amacı değişikliği başvurusu yapılmasına yapılan açık oylama sonucu oy birliği ile karar verildi.

 

  1. (2023/55) : Kastamonu Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden alınan görüş doğrultusunda, Taşköprü İlçesi Gizlice Mahallesi 250 ada 4 parsel üzerinde hazırlatılan plan tadilatının yapılan açık oylama sonucu reddine oy birliği ile karar verildi.

 

 

 

 

Abdullah ÇATAL                              Murat SERDAROĞLU                                M. Emin DANA

Meclis Başkanı                                  Meclis Katibi                                                 Meclis Katibi