ARALIK AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KARAR ÖZETİ

Teşkil  Edenlerin Adı Soyadı

Meclis Başkanı   : Abdullah ÇATAL

Meclis Üyeleri   : Harun YALÇIN, Sennur YÜZÜCÜ, Cezmi GÜMÜŞ, Hüseyin KURT

Katılmayanlar : Murat SERDAROĞLU, Yaşar KARTAL, Ceyhun ÇORBACI, Hüseyin ER, Murat GÜR, Mehmet Emin DANA, Emine GÜLTEKİN

Belediye Meclisinin 06.12.2023 tarihinde gerçekleşen toplantısında aşağıdaki kararlar görüşülerek karara bağlanmıştır.

1. 1. (2023/57) : Yapılan gizli oylama sonucu 5 (Beş) oy alan Belediye Meclis Üyesi Harun YALÇIN Aralık 2023 ayı Olağan Meclis Toplantısında görev yapmak üzere Meclis Katibi olarak seçilmiştir.
  2. 2. (2023/58) : 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18.maddesinin (f) ve 59.maddesinin (e) fıkrası ile 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun hükümlerine göre hazırlanan 2024 Mali Yılı Gelir Tarife Cetvellerinin öncelikle tüm maddelerin tek tek oylanmasına akabinde tüm maddelerin genel olarak yapılan açık oylama sonucu 01 Ocak 2024 tarihinden itibaren uygulanmasına mevcudun oy birliği ile karar verilmiştir.
  3. (2023/59) : Bütçe fonksiyonel birinci düzeyleri arasında 5393 sayılı Belediye kanunun 18.maddenin (b) bendi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin 36. maddesi uyarınca aktarma yapılmasına yapılan açık oylama sonucu mevcudun oy birliği ile karar verildi.
  4. 3. (2023/60) : 10.04.2014 tarih ve 28968 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan D9 Belediyeler grubunda Belediyemizin Memur Norm Kadro sayısı 128 olarak açıklanmış bulunmaktadır. Bu nedenle hazırlanan ekli Geçici İşçi Vize Cetvelinde görüldüğü üzere 3x (5 ay 29 gün) = 15.87 Adam/Ay olarak geçici işçi çalıştırılmasına yapılan açık oylama sonucu mevcudun oy birliği ile karar verildi.
  5. (2023/61) : Belediyemiz norm kadromuzda dolu bulunan G.İH sınıfına bağlı 4. Dereceli İtfaiye Müdürü Kadrosunun iptal edilerek yerine G.İ.H sınıfına bağlı 1. dereceli İtfaiye Müdürü ve 4. Dereceli Kültür ve Sosyal İşler Müdürü kadrosunun iptal edilerek yerine G.İ.H sınıfına bağlı 1. dereceli Kültür ve Sosyal İşler Müdürü  kadrosunun ihdas edilmesi, Belediye Başkanlığımızda münhal bulunan GİH sınıfına bağlı 11. Dereceli 1 adet Memur kadrosunun iptal edilerek yerine GİH sınıfına bağlı 1 adet 9. Dereceli Memur kadrosu ihdas edilmesi ve   kadro değişikliğini içeren ekli listedeki (II) sayılı Memur boş Kadro Değişikli Cetveli ve (III) sayılı Memur Dolu Kadro Değişikli Cetveli  ile Dolu –  Boş kadro durumu (IV) nolu cetvellerin onaylanmasına yapılan açık oylama sonucu mevcudun oy birliği ile karar verildi.
  6. (2023/62) : Taşköprü Belediye Meclisinin 02.10.2023 tarih ve 53 Sayılı Kararı ile onaylanarak askı süreci başlatılan ve 01.12.2023 tarihinde askı süreci sona eren ‘ İlçemiz Küçük Sanayi Sitesi ihtiyacının karşılanması ve sosyal donatı alanlarının düzenlenmesi amacıyla hazırlanan plan tadilatı dosyasına yapılan itirazın red edilmesine mevcudun oy birliği ile karar verilmiştir.

Abdullah ÇATAL                              Harun YALÇIN                                Sennur YÜZÜCÜ

Meclis Başkanı                                  Meclis Katibi                                    Meclis Katibi