EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KARAR ÖZETİ

 

T.C

TAŞKÖPRÜ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KARAR ÖZETİ

 

KARAR TARİHİ       : 04.09.2023

KARAR NO              : 39-40-41-42-43-44-45-46-47

 

 

 Belediye Meclisini

Teşkil  Edenlerin Adı Soyadı

 

Meclis Başkanı :    Abdullah ÇATAL

Meclis Üyeleri : Harun YALÇIN, Murat SERDAROĞLU, Sennur YÜZÜCÜ, Cezmi GÜMÜŞ, Hüseyin KURT, Ceyhun ÇORBACI, Mehmet Emin DANA

Katılmayanlar : Yaşar KARTAL, Hüseyin ER, Emine GÜLTEKİN, Murat GÜR

 

                           

Belediye Meclisinin 04.09.2023 tarihinde gerçekleşen toplantısında aşağıdaki kararlar görüşülerek karara bağlanmıştır.

  1. (2023/39): Kastamonu Belediye Başkanlığının 04.07.2023 tarih ve 54 sayılı Meclis Kararı ile Belediye Başkanlığımıza Belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere bedelsiz ve şartsız devir edilmek istenen 37 EK 943 plakalı 2012 model Mitsubishi Fuso Sıkıştırmalı çöp kamyonu ve 37 EK 031 plakalı 2013 model Mitsubishi Fuso Sıkıştırmalı çöp kamyonunun 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 85. Maddesi ve 237 sayılı Taşıt Kanunu’nun ile değişik l0. Maddesi hükümleri doğrultusunda bedelsiz devir olarak kabul edilmesine ve bu devir işlemleri ile ilgili olarak Belediye Başkan Yardımcısı Harun YALÇIN’ a yetki verilmesine yapılan açık oylama sonucu oy birliği ile karar verildi.

 

  1. (2023/40): 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin (n) bendi gereği, Bahçelievler Mahallesi Saim Tokatlı Caddesi ile Teyfik Özkerbaş Caddesinin kesişme noktasında bulunan  resmi olarak ismi verilmemiş olan ve Belediye Başkanlığımız tarafımızdan revize edilen parkımıza ‘ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ” isminin verilmesine yapılan açık oylama sonucu oy birliği ile karar verildi.
  2. (2023/41): 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinin (f) ve 59. maddesinin (e) fıkrası ile 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun hükümlerine göre Belediye Başkanlığımıza ait Konukevi aylık kira ücretinin 2.000,00 TL olarak belirlenmesine ve 2023 yılı ücret tarifesine eklenerek güncellenmesine yapılan açık oylama sonucu mevcudun oybirliği ile karar verildi.

 

  1. (2023/42): Belediye Başkanlığımızdan emekli olan işçilerimizin kıdem tazminatı ve izin alacakları için Kredi kullanılması için Belediye Başkanlığımızca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından borçlanma izninin alınmasına,

Borçlanma izninin alınmasına müteakip; Belediyemizden emekli olan işçilerimizin kıdem tazminatı ve izin alacaklarının ödemesinde kullanılmak üzere 5393 Sayılı kanununun 68/e bendi hükmüne istinaden kredi kullanılmasına ve kredi kullanımına ilişkin yapılması gereken her türlü iş ve işlemler için Belediye Başkanı Abdullah ÇATAL’ a yetki verilmesine yapılan açık oylama sonucu oy birliği ile karar verildi.

 

  1. (2023/43): İlçemiz Tekke Mahallesi 337 Ada üzerinde mevcut parsel oluşumları ve adanın yapılaşması göz önünde bulundurularak Taşköprü Uygulama İmar Planında Ayrık Nizam olan yapılaşma koşulunun ekte sunulan plan tadilat dosyası ve gerekçe raporu incelenerek, yapılaşma koşulunun ‘Bitişik Nizam’ olarak plan tadilatının yapılabilmesi hususunda gerekli inceleme yapılarak hazırlanacak komisyon raporunun Belediye Meclisimize sunulmak üzere İmar Komisyonuna havalesinin yapılmasına yapılan açık oylama sonucu oy birliği ile karar verildi.

 

 

 

  1. (2023/44): İlçemiz Karasait Mahallesi sınırları içerisinde belirlenen ve ekte plan tadilat dosyası sunulan alanın, 22.02.2018 Tarih ve 30340 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan otopark yönetmeliği gereği, otopark alanlarının  belirlenmesi amacıyla plan tadilat dosyası ve gerekçe raporunun inceleme yapılarak hazırlanacak komisyon raporunun Belediye Meclisimize sunulmak üzere İmar Komisyonuna havalesinin yapılmasına yapılan açık oylama sonucu oy birliği ile karar verildi.

 

  1. (2023/45): İlçemiz Musalla Mahallesi Sınırları içerisinde bulunan Küçük Sanayi Sitesi alanının devamında bulunan ve atıl durumda kalan alanın İlçemizde duyulan Küçük Sanayi Alanı ihtiyacının karşılanması amacıyla söz konusu alanın ve yapılmak istenen plan tadilatlarının gereği olan sosyal donatı alanlarının düzenlenmesine ilişkin hazırlanan ve ekte sunulan plan tadilat dosyasının inceleme yapılarak hazırlanacak komisyon raporunun Belediye Meclisimize sunulmak üzere İmar Komisyonuna havalesinin yapılmasına yapılan açık oylama sonucu oy birliği ile karar verildi.

 

  1. (2023/46): Mülkiyeti Taşköprü Belediye Başkanlığına ait İlçemiz Gizlice Mahallesi 342 Ada 1089 Parsel numaralı ve 4.645,85 m² yüzölçümlü taşınmazın, İlçemiz de yapımı planlanan ve projelendirme çalışmaları devam eden Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi projesi kapsamında iş ve işlemlerin sürdürülebilmesi amacıyla 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18/e  ve 75. maddeleri gereğince; Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yapılmak üzere ‘‘Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini işlettiği süre boyunca’’  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na tahsisinin yapılmasına yapılan açık oylama sonucu oy birliği ile karar verildi.

 

  1. (2023/47): İlçemiz Harmancık Mahallesi 613 Ada 23 Parsel numaralı taşınmaz için, taşınmaz maliki tarafından Uygulama İmar Plan Tadilat Dosyası hazırlatılmış ve ilgi(a) da sunulan dilekçe ile talep edilen plan tadilat dosyasının Belediye Meclisince değerlendirilmesi istenmiştir. Söz konusu İlçemiz Harmancık Mahallesi 613 Ada 23 Parsel numaralı taşınmaz için, taşınmaz maliki tarafından hazırlatılan ve ekte sunulan plan tadilat dosyası ve gerekçe raporunun gerekli inceleme yapılarak hazırlanacak komisyon raporunun Belediye Meclisimize sunulmak üzere İmar Komisyonuna havalesinin yapılmasına yapılan açık oylama sonucu oy birliği ile karar verildi.

 

 

 

 

Abdullah ÇATAL                              Murat SERDAROĞLU                      M. Emin DANA

Meclis Başkanı                                   Meclis Katibi                                      Meclis Katibi