Taşköprü’de Evliyalar Haftası Kutlanacak

Uluslararası Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyalarını Anma Haftası, Taşköprü ilçesinde coşkuyla kutlanacak.
25 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşecek olan etkinlikler için detaylar netleşti. Program, Tekke Mahallesi’nde bulunan Şeyh Hüsamettin Çoban Türbesi’nde saat 13:30’da başlayacak. Burada sonra eren programının ardından, katılımcılar, ilk olarak Harmancık Mahallesi’nde bulunan Şeyh Şaban-ı Veli’nin evini ziyaret edecekler ve saat: 15:00’te Taşköprü Belediyesi tarafından ücretsiz araçlarla Abdal Hasan köyü ve Türbesi’ne ziyarete gidilecek. 26 Mayıs Pazar günü ise saat 08:00’de Taşköprü Belediyesi tarafından vatandaşlar, ücretsiz araçlarla Kastamonu Benli Sultan Türbesi’ni ziyaret edecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Evliyalar Şehri Kastamonu’da ve ilçelerinde 5 yıl aradan sonra ilk kez kutlanacak olan Evliyalar Haftası kutlama etkinliğine tüm ilçe halkını davet etti.

Haber: Hamza Sefa YILMAZ