Taşköprü Belediyesi,  Temiz Enerjiyle Geleceğini Aydınlatıyor!

Taşköprü Belediyesi, temiz enerji üretimi konusundaki adımlarını güçlendiriyor. Geçtiğimiz aylarda ihalesi  tamamlanan Güneş Enerji Santrali (GES) projesi, önemli bir aşamaya geçerek hayata geçirilmeye hazırlanıyor.

Güneş Enerji Santralinin malzemeleri, kapalı Cuma Pazarı alanına ulaştı ve şimdi montaj aşamasına geçiliyor.

Belediye Başkanı Abdullah Çatal, projenin önemine vurgu yaparak, “Ya Bismillah dedik ve şimdi geleceğimizi aydınlatmak için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cuma Pazarı alanı çatısına ve Şehirlerarası Otobüs  Terminali çatısına konumlandırılacak olan GES, Taşköprü Belediyesi’nin elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Bu önemli adım ile belediye, sürdürülebilir ve çevre dostu enerji üretimine geçiş yapıyor.

Projeyi hayata geçirme maliyeti toplamda 16,5 milyon TL olan GES, Belediye ayda  640 KWE’lık temiz enerji sağlayacak. Bu adım, Taşköprü’nün çevresel sürdürülebilirliğine ve enerji bağımsızlığına katkı sağlayacak. Belediye Başkanı Çatla, “Elektriğimizi kendi güneşimizden üreteceğimiz bu proje ile Taşköprü için yeni bir dönem başlıyor. İlçemize hayırlı uğurlu olsun!” dedi.

Haber: Hamza Sefa YILMAZ