İmzalar atıldı, GES projesi yapımına başlanıyor

İmzalar atıldı, GES projesi yapımına başlanıyor

Taşköprü Belediyesi tarafından yapılacak olan GES (Güneş Enerji Santral ) projesinin ihale sürecinin tamamlanmasının ardından yapım sözleşmesi Belediye ve firma yetkilileri tarafından imzaladı.
Taşköprü Belediyesi’nde gerçekleşen programda Belediye Başkan Abdullah Çatal, GES (Güneş Enerji Santral) projesinin ihalesini alan Arya Enerji A.Ş. yetkilileri ile yapım sözleşmesini karşılıklı olarak imzaladı.
Belediye Başkanı Çatal, Kadim Şehir’e Kadim hizmet anlayışı çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Taşköprü Belediyesi olarak ilçemize kalıcı hizmetler bırakmaya devam ediyoruz. Kadim Şehir, Kadim Hizmet anlayışı ile kapalı Cuma Pazarı alanı çatısına ve Şehirlerarası Otogar Terminalimizin çatısına konumlandıracağımız GES (Güneş Enerji Santral) ile Taşköprü Belediyesi artık elektrik faturası ödemeyecek. 640 Kw’lık elektrik elde edeceğimiz projemizin toplam maliyeti ise 16,5 milyon TL’dir.
Çatal; “Proje yapım işi Ocak ayının ilk haftası başlayarak, 2 ay gibi kısa bir süre içerisinden tamamlanacaktır. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Taşköprü Belediyesi, her ay yaklaşık 700 bin TL elektrik faturası ödemekteydi.

Haber: Hamza Sefa YILMAZ