MART AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KARAR ÖZETİ

T.C

TAŞKÖPRÜ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

MART AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KARAR ÖZETİ

 

 

KARAR TARİHİ      : 02.03.2022

KARAR NO              : 14 -15-16-17-18-19

 

 

 Belediye Meclisini

Teşkil  Edenlerin Adı Soyadı

 

Meclis Başkanı    :  Abdullah ÇATAL

Meclis Üyeleri  : Harun YALÇIN, Murat SERDAROĞLU, Hüseyin KURT,  Sennur YÜZÜCÜ,  Fatih PURTUL,  Ceyhun ÇORBACI,  Hüseyin ER,  Murat GÜR,  Mehmet Emin DANA

Katılmayanlar : Yaşar KARTAL, Emine GÜLTEKİN

Belediye Meclisinin 02.03.2022 tarihinde gerçekleşen toplantısında aşağıdaki hususlar görüşülerek karara bağlanmıştır.

1.( 2022/14) :  “ULUSLARARASI TAŞKÖPRÜ KÜLTÜR VE SARIMSAK FESTİVALİ Pompeiopolis Antik Kenti Tanıtım Etkinlikleri ve Tarım ve Hayvancılık Fuarı”nın 34. sü bu yıl 18-21 Ağustos 2022 tarihlerinde düzenlenmesine ve Belediye Başkanı Abdullah ÇATAL’ ın Başkanlığında Festival Komitesinin oluşturulmasına yapılan açık oylama sonucu oy birliği ile karar verildi.

  1. (2022/15) : İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın bütçelerine bir nebze olsun katkı sağlamak ve ekonomik yönden fayda sunabilme adına Belediye Başkanlığımız tarafından uygulanan 2022 Yılı İçme Suyu Ücret Tarifesine % 7 oranında İndirim yapılmasına yapılan açık oylama sonucu oy birliği ile karar verildi.
  2. (2022/16) : Karasait Mahallesi 348 Ada da bulunan Pazar yerinin Halkın ihtiyaçları doğrultusunda ve Süleyman Demirel Caddesi üzerinde yaşanan trafik yoğunluğun azaltılması amacıyla Salı ve Cuma günleri haricinde otopark alanı olarak düzenlenerek kullanılmasına yapılan açık oylama sonucu oy birliği ile karar verildi.
  3. (2022/17) : Belediye Başkanlığımız Fen işleri Müdürlüğüne bağlı araç parkında bulunan 1998 model Ford marka, Transit model 37 EZ 001 plakalı araç ile 1998 model Ford marka, Transit model 37 LL 580 plakalı araçlarımızın sürekli arza yapması ve tamir maliyetlerinin yüksek olması sebebiyle araçların trafikten çekme işlemleri yapılarak çekme belgeli olarak 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre satışının yapılmasına ve bu satış işlemi için Belediye Encümenine yetki verilmesine yapılan açık oylama sonucu oy birliği ile karar verildi.
  4. (2022/18) : Belediyemiz bünyesinde kullanılmak üzere 237 sayılı Taşıt Kanunun 10. maddesi gereği, bütçe imkanları doğrultusunda 1 adet ikinci el minibüs – kamyonet satın alınabilmesi ve bu iş ve işlemleri yürütmek üzere Belediye Başkanı Abdullah ÇATAL ‘a yetki verilmesine yapılan açık oylama sonucu oy birliği ile karar verildi.
  5. (2022/19) : Belediye Başkanlığımız tarafından 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 97. maddesine göre meskenlerden ve işyerlerinden alınan evsel katı atık vergisinin vatandaşlarımızın mağdur olmaması için boş olan veya 1 yılı aşkın süre içinde hiç kullanılmayan abonelere  katı atık vergisinin  tahakkuk ettirilmemesine yapılan açık oylama sonucu oy birliği ile karar verildi.

 

 

Abdullah ÇATAL                             Murat SERDAROĞLU                                M. Emin DANA

Meclis Başkanı                                   Meclis Katibi                                                 Meclis Katibi