Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali İptal edildi

Taşköprü Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısında alınan karar neticesinde bu sene 19-22 Ağustos tarihleri arasında düzenlemesi planlanan 34. Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali ve Pompeiopolis Antik Kenti Tanıtım Etkinliği iptal edildi. Belediye Başkanı Abdullah Çatal, geçen yıl olduğu gibi bu yılda içinde bulunduğumuz pandemi nedeniyle Kültür ve Sarımsak Festivali’nin iptal kararı aldıklarını ayrıca yine geçtiğimiz yıl 2 ay alınmadığı üzere,  bu yılda içinde bulunduğumuz pandemi nedeniyle Belediye kiracısı olup, işyerleri kapalı olan esnaflardan 2 ay süreyle kiralarının alınmaması kararını oybirliği ile  aldıklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Abdullah Çatal,  “Pandemi nedeniyle esnaflarımızın zor günler atlattığını biliyoruz. Bu nedenle geçen yıl olduğu gibi bu yılda belediye meclisimizden aldığımız kararla işyerleri kapalı olan kiracılarımızdan bu yılda 2 ay süreyle kira alınmayacak olup, esnaflarımıza bir nebzede olsa destek olma gayretindeyiz.  pandemi nedeniyle ilçemizin uluslararası alanda önemli bir Kültür-Sanat etkinliği olan Uluslararası Kültür ve Sanat Festivalimizi de yine iptal kararı aldık. Temennimiz bu zorlu günleri hep birlikte aşarak, birlikte kol kola daha güzel ve sağlıklı günlerde Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivalimizi düzenlemek” dedi.