NİSAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KARAR ÖZETİ

 

 

T.C

TAŞKÖPRÜ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

NİSAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KARAR ÖZETİ

 

KARAR TARİHİ       : 07.04.2024

KARAR NO              : 19-20-21-22-23-24-25-26-27-28-29-30-31-32-33-34-35-36

 

 

 Belediye Meclisini

Teşkil  Edenlerin Adı Soyadı

 

Meclis Başkanı : Hüseyin ARSLAN

Meclis Üyeleri : Mehmet Emin DANA, Ahmet ALAY, Şahin AKDAĞ, Refika ÇINAR, Necati ŞEN, Halim GÜNAY, Cemal ŞERMET, İsmail BERBER, Ali Eşref SEVİM, Huriye BAYAR, Ali YALÇIN

Katılmayanlar :

Belediye Meclisinin 07.04.2024 tarihinde gerçekleşen toplantısında aşağıdaki kararlar görüşülerek karara bağlanmıştır.

 

  1. (2024/19): Belediye Meclisinin kendi üyeleri arasından 2 (iki) yıl görev yapmak üzere Meclis Üyesi Mehmet Emin DANA Birinci Belediye Meclis Başkan Vekili ve Meclis Üyesi Ahmet ALAY İkinci Belediye Meclis Başkan Vekili olarak seçilmişlerdir.

 

  1. (2024/20) : Belediye Meclisinin kendi üyeleri arasından 2 (iki) yıl görev yapmak üzere Meclis Üyesi Halim GÜNAY ile Meclis Üyesi Şahin AKDAĞ Asil Meclis Katip Üyeliğine, Meclis Üyesi Necati ŞEN ile Meclis Üyesi Cemal ŞERMET yedek Meclis Katip Üyeliğine seçilmişlerdir.

 

  1. (2024/21) : Belediye Meclisinin kendi üyeleri arasından bir yıl görev yapmak üzere Meclis Üyesi Ahmet ALAY ile Meclis Üyesi Şahin AKDAĞ Belediye Encümen Üyeliğine seçilmişlerdir.

 

  1. (2024/22) : İmar  Komisyonu üyelerinin 1 (bir) yıl görev yapmak üzere yapılan açık oylama sonucu İmar Komisyon Üyeliklerine Belediye Meclis Üyeleri M.Emin DANA, Cemal ŞERMET ve Halim GÜNAY oy çokluğu ile seçilmişlerdir.
  2. (2024/23) : Plan ve Bütçe Komisyon üyeliğine1 (bir) yıl görev yapmak üzere yapılan açık oylama sonucu Belediye Meclis Üyeleri Şahin AKDAĞ, Halim GÜNAY ve Ali Eşref SEVİM oy birliği ile seçilmişlerdir.

 

  1. (2024/24) : Belediyemizi Tarihi Kentler Birliği Meclisi’nde temsil etmek üzere, Doğal Üye olarak Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin ARSLAN, Asil Üyeliğe Belediye Meclis Üyesi M. Emin DANA ve Yedek Üyeliğe ise Belediye Meclis Üyesi Şahin AKDAĞ yapılan açık oylama sonucu oy çokluğu ile seçilmişlerdir.

 

  1. (2024/25) : Belediyemizin Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin Genel Kurulunda ve diğer toplantılarında temsil edilebilmesi için doğal üye olarak Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin ARSLAN, Asil Üyeliğe Belediye Meclis Üyesi Şahin AKDAĞ, Yedek Üyeliğe ise Belediye Meclis Üyesi M. Emin DANA yapılan açık oylama sonucu oy çokluğu ile seçilmişlerdir.

 

  1. (2024/26) : Belediyemizi Kastamonu Mahalli İdareler Birliğinde temsil etmek üzere, Doğal Üye olarak Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin ARSLAN, Asil Üyeliklere ise Belediye Meclis Üyesi Ahmet ALAY ve Belediye Meclis Üyesi Necati ŞEN, Yedek Üyeliğe Belediye Meclis Üyesi Refika ÇINAR  yapılan açık oylama sonucu oy çokluğu ile seçilmişlerdir.

 

  1. (2024/27) : Taşköprü Belediyesi Sosyal Yardım Yönetmeliği gereği, Yardım Komisyonunda 1 ( bir ) yıl görev yapmak üzere Belediye Meclis Üyeleri arasından Asil Üyeliklere Belediye Meclis Üyesi Refika ÇINAR ile Şahin AKDAĞ ve Yedek Üyeliğe Belediye Meclis Üyesi Necati ŞEN yapılan açık oylama sonucu oy çokluğu ile seçilmişlerdir.
  2. (2024/28) : Sosyal Denge Sözleşmesi için yetkili memur sendikaları ile sözleşme imzalamak üzere Belediye Başkanı Sayın Hüseyin ARSLAN’ a yetki verilmesine yapılan açık oylama sonucu oy çokluğu ile karar verilmiştir.
  3. (2024/29) : Kastamonu Taşköprü Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetinde Belediyemizi temsil etmek üzere, Asil Üyeliğe: 1. Belediye Başkanı Hüseyin ARSLAN, 2. Belediye Meclis Üyesi Mehmet Emin DANA, 3.  Belediye Meclis Üyesi Ahmet ALAY, 4.  Belediye Meclis Üyesi Necati ŞEN, 5.  Belediye Meclis Üyesi Şahin AKDAĞ, 6. Belediye Meclis Üyesi Cemal ŞERMET, 7. Belediye Meclis Üyesi Halim GÜNAY

Yedek Üyeliğe : 1.Belediye Meclis Üyesi Refika ÇINAR,2. Belediye Teknikeri Can ÇAKIR, 3. Belediye Mimarı Naşit ÇUKUR, 4. Belediye Çevre Mühendisi Ece ÇETİNGÜRBÜZ, 5. Belediye Personeli Ali KILIÇ, 6. Belediye Personeli Mustafa KURT, 7. Belediye İtfaiye Müdürü Uğur KARADUMAN

Yapılan açık oylama sonucu oy çokluğu ile seçilmişlerdir.

  1. (2024/30) : 2024 yılında Belediye Meclisi olağan aylık toplantılarının her ayın ilk Çarşamba günü saat:19.00’ de yapılmasına yapılan açık oylama sonucu oy birliği ile karar verildi.
  2. (2024/31) : Belediye Başkanlığımızın üye olmuş olduğu Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası üyeliğinden çıkılmasına yapılan açık oylama sonucu oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
  3. (2024/32) : 2024 yılında, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 49. maddesi uyarınca Belediyemizde Avukatlık Hizmetleri Sınıfına bağlı 1 dereceli Avukat kadrosunda Kısmi Zamanlı Sözleşmeli olarak çalıştırılacak Avukat’ a Hazine ve Maliye Bakanlığın Mahalli İdare Sözleşmeli Personel için yayınladığı Kısmi Zamanlı Sözleşmeli ücret tavanında sözleşme yapılmasına yapılan açık oylama sonucu oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
  4. (2024/33) : 25 – 30 Haziran 2024 tarihleri arasında ortak proje kapsamında İspanya’ ya yapılacak inceleme gezisine katılacak olan personel ve proje ortakların yurtdışı çıkışları ve Hizmet Damgalı (gri) pasaport başvuruları konusunda gerekli izinlerinin verilmesine yapılan açık oylama sonucu oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
  5. (2024/34) : Belediye Başkanlığımızın hesap iş ve işlemlerini geriye dönük olarak 6 ay süreli olarak denetim ve kontrollerini yapmak üzere denetim komisyonuna Belediye Meclis üyeleri Şahin AKDAĞ, Halim GÜNAY ve Ahmet ALAY yapılan açık oylama sonucu oy çokluğu ile seçilmişlerdir.
  6. (2024/35) : 01.01.2023–31.12.2023 dönemini kapsayan Taşköprü Belediyesi 2023 mali yılı Faaliyet Raporu okunarak müzakere edildikten sonra, Yapılan açık oylama sonucu çalışmaların yeterli olduğuna oy birliği ile karar verildi.
  7. (2024/36) : Belediye Başkanlığımız bünyesinde münhal bulunan 1 adet Genel İdari Hizmetler Sınıfına bağlı 1 dereceli Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü kadrosunun iptal edilerek yerine 3 dereceli Genel İdari Hizmetler sınıfına bağlı Temizlik İşleri Müdürü Kadrosunun ihdas edilmesine ve kadro değişikliğini içeren ekli listedeki (II) sayılı Memur boş Kadro Değişiklik Cetveli ile Dolu – Boş kadro durumu (IV) nolu cetvellerin onaylanmasına yapılan açık oylama sonucu oy çokluğu ile kabul edilmiştir.

 

 

 

 

Hüseyin ARSLAN                                        Şahin AKDAĞ                                  Halim GÜNAY

Meclis Başkanı                                              Meclis Katibi                                    Meclis Katibi