Taşköprü Belediyesi, Başkent’te Kastamonu Günleri etkinliğine katıldı

Taşköprü Belediyesi, Başkent’te Kastamonu Günleri etkinliğine katıldı

Bu yıl 19’uncusu düzenlenen “Başkentte Kastamonu Günleri-2024″ün açılışı Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi’nde yapıldı. 20 Ekim’e kadar Kastamonu’nun coğrafi işaretli ürünleri başta olmak üzere meşhur ürünlerin tanıtımı yapılacak.

Taşköprü Belediyesi standının da açılıştan itibaren göz doldurduğu Kastamonu Günleri etkinliğinin açılışına Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’da katıldı.

Kastamonu’nun coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtılacağı etkinlikte katılımcılar; Kastamonu’nun coğrafi işaretli ürünleri ön plana çıkacak.

Katılımcılar, Kastamonu’nun meşhur pastırması, Taşköprü sarımsağı, etli ekmek, kuyu kebabı, tirit ve Tosya pirinci gibi yöresel lezzetleri tatma fırsatı bulacak.

Yöresel ürünlerin sergileneceği ve tanıtılacağı bu etkinlik, Kastamonu’nun zengin kültürel mirasını ve mutfak lezzetlerini tanıtmak için büyük bir fırsat olacak.

Başkan Arslan: Gelin, memleketimizin eşsiz güzelliklerini hep birlikte keşfedelim

Bu yıll 19’uncusu düzenlenen Başkantte Kastamonu Günleri açılışına katılan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Ankara’da bu yıl 19.’sunu düzenlenen Başkentte Kastamonu Günleri Fuarı’nın açılışını büyük bir coşkuyla gerçekleştirdik.

Kastamonu’nun kültürünü, lezzetlerini ve el emeği ürünlerini tanıtacağımız bu anlamlı organizasyonda, siz değerli hemşehrilerimizi Atatürk Kültür Merkezi’ndeki standımızda ağırlamaktan mutluluk duyarız. Fuarımız, Pazar gününe kadar devam edecek. Gelin, memleketimizin eşsiz güzelliklerini hep birlikte keşfedelim” ifadelerine yer verdi.