Taşköprülü ev hanımlarının gelir kapısı olan ürünlerin hasadına başlandı

Taşköprü ilçemizde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezi faaliyetleri kapsamında Taşköprü Kaymakamlığı ve Taşköprü Belediyesi işbirliğinde fideleri geçtiğimiz aylarda toprakla buluşan ürünlerin hasadına başlandı.

Taşköprü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezi kursiyeri tarafından dikimi ve bakımları yapılan domates, biber ve patlıcan gibi ürünlerin hasadına Taşköprü Kaymakamı Abdullah Demirdağ, Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Taşköprü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet İpek, Taşköprü SYDV Müdürü Halil Çelik ve kursiyerlerin katılımı ile başlandı.

Domates, biber ve patlıcan gibi sebzelerin yer aldığı seralarda yapılan hasadın gelirleri ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezi bünyesinde bulunan 55 kursiyere gelir olarak dağıtılacak.

Programda konuşan Taşköprü Kaymakamı Abdullah Demirdağ ve Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, kursiyerleri ve emek veren kurumları özverili çalışmalarından dolayı tebrik ettiler.

Programda 100 patlıcan, 200 biber ve 270 domates fidesinde elde edilen mahsulün hasadı önümüzdeki günlerde de devam edecek.