HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

Belediye Meclisini

Teşkil  Edenlerin Adı Soyadı

Meclis Başkanı : Hüseyin ARSLAN

Meclis Üyeleri : Mehmet Emin DANA, Ahmet ALAY, Şahin AKDAĞ, Refika ÇINAR, Necati ŞEN, Halim GÜNAY, Cemal ŞERMET, İsmail BERBER, Ali Eşref SEVİM, Huriye BAYAR, Ali YALÇIN

Katılmayanlar :

Belediye Meclisinin 05.06.2024 tarihinde gerçekleşen toplantısında aşağıdaki kararlar görüşülerek karara bağlanmıştır.

1. (2024/41): Belediye Başkanlığımız Fen İşleri Müdürlüğü bağlı araç parkında bulunan Caterpillar marka, 1986 model, dozer cinsi iş makinesinin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre satışının yapılmasına ve bu satış işlemi için Belediye Encümenine yetki verilmesine yapılan açık oylama sonucu oy birliği ile karar verildi.

1. (2024/42) : Kastamonu (KASMİB) Entegre  Katı  Atık  Yönetimi  Projesi  için  İller  Bankası  A.Ş.’ den 61.765,93 (altmışbirbinyediyüzaltmışbeşeurodoksanüçcent) Euro kredi kullanılmasına ve krediyle her türlü iş ve işlemleri yapmaya Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin ARSLAN’ ın yetkili kılınmasına yapılan açık oylama sonucu oybirliğiyle karar verildi.

1. (2024/43) : Belediyemizin ihtiyacı olan kamu hizmetleri ve yatırım harcamaları ile artan personel giderleri ve cari harcamaların finansmanında kullanılmak üzere 5393 Sayılı kanunun 68/e bendi hükmüne istinaden İller Bankası A.Ş’den 15.000.000,00 TL (Onbeşmilyon) kredi kullanılmasına ve krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmak üzere Belediye Başkanı Hüseyin ARSLAN’ a yetki verilmesine yapılan açık oylama sonucu meclis üye tam sayısının oy çokluğuyla karar verildi.

1. (2024/44) : Belediye Meclisimizce yapılan değerlendirme neticesinde; Kurban Bayramı münasebetiyle belediyemiz kesimhanesinde hayvan kesimi için yapılan müracaatlardan Büyükbaş için 3.000,00 TL ve  Küçükbaş için 750,00 TL, Soğuk Hava kullanım ücreti Büyükbaş için 500,00 TL, Küçükbaş için 250,00 TL, İşgal Harcı olarak Sarımsak pazarı Traktör ücretinin 120,00 TL, Sarımsak Pazarı Traktör Teknesi veya diğer vasıtalar ile gelenlerden 80,00 TL, Kantar Tartı ücreti olarak Her türlü araç tartı ücreti 100,00 TL, Tırlar için tartı ücreti 130,00 TL, Hayvan baskül ücreti olarak Büyükbaş Hayvanlar için 50,00 TL ve Küçükbaş hayvanlar için 15,00 TL olarak belirlenmesine ve 2024 yılı gelir tarifelerine (Ücret ve Harç Tarifeleri) eklenmesine yapılan açık oylama sonucu oy çokluğuyla karar verildi.

1. (2024/45) : İlçemiz Karapürçek köyü 107 ada 1 parsel alana 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa istianeden sokak hayvanları için geçici bakım evi yapılmasına yapılan açık oylama sonucu oy birliği ile karar verildi.

1. (2024/46) : Taşköprü Belediye Sınırları içerisinde kalan İlçemiz Harmancık Mahallesi 274 Ada 5 Parsel sayılı 450.317,10 m² yüzölçümüne sahip ‘Mera ve Kayalık’ niteliğine sahip arazinin Belediye Sınırlarımız içerisinde ve imar planımız bitişiğinde bulunması sebebiyle taşınmaz üzerinde Taşköprü Belediye Başkanlığımızca, imar planı hazırlanabilmesine ve bu doğrultuda taşınmazın ‘Mera ve Kayalık’ olan vasfının değiştirilmesi amacıyla gerekli kurum ve kuruluşlara tahsis amacı değişikliği başvurusunda bulunulabilmesine yapılan açık oylama sonucu oy birliğiyle karar verildi.

1. (2024/47) : Taşköprü Belediye Sınırları içerisinde kalan İlçemiz Gizlice Mahallesi 148 Ada 6 Parsel sayılı 34.714,15 m² yüzölçümüne sahip ‘Otlakiye’ niteliğine sahip arazinin Belediye Sınırlarımız içerisinde ve imar planımız bitişiğinde bulunması sebebiyle taşınmaz üzerinde Taşköprü Belediye Başkanlığımızca, İlçemizin güncel ihtiyaçları amacıyla imar planı hazırlanabilmesine ve bu doğrultuda taşınmazın ‘Otlakiye’ olan vasfının değiştirilmesi amacıyla gerekli kurum ve kuruluşlara tahsis amacı değişikliği başvurusunda bulunulabilmesine yapılan açık oylama sonucu oy birliğiyle karar verildi.

1. (2024/48) : İlçemiz Çevik Köyü 119 Ada 1 Parsel numaralı 966.619,91 m² yüzölçümüne sahip ‘Orman’ vasıflı arazi üzerinde; İlçemizde eksikliği görülen sosyal donatı alanlarının oluşturulabilmesi, İlçe halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda ‘Mesire Alanı – Rekreasyon Alanı’ olarak düzenlemelerin yapılabilmesi amacıyla gerekli olan kurum yada kuruluşlara tahsis talebinde bulunulabilmesine, gerekmesi durumunda plan tadilat dosyası hazırlatılabilmesine ve bu hususta ihtiyaç duyulabilecek diğer işlemlerin Belediye Başkanlığımızca yürütülmesine yapılan açık oylama sonucu oy birliğiyle karar verildi.

1. (2024/49) : 17.05.2024 tarih ve 32549 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2024/7 sayılı Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri genelgesi doğrultusunda 15-18 Ağustos 2024 tarihleri arasında İlçemizde düzenleyeceğimiz 35. Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali Pompeiopolis Antik Kenti Tanıtım Etkinliklerinin iptal edilmesine yapılan açık oylama sonucu oy çokluğuyla karar verildi.

10.(2024/50) : İlçemiz Tekke Mahallesi Sınırları içerisinde kalan ve ekte krokisi sunulan alanda, İlçemizde eksikliği görülen sosyal donatı alanlarının artırılması, bisiklet – yürüyüş yolu düzenlemelerinin yapılarak halkımızın kullanımına sunulması amacıyla ekte gösterilen güzergahta gerekli olan İmar Plan Tadilatının hazırlanabilmesine ve bu doğrultuda gerekli olan kurum kuruluşlara başvuruda bulunulmasına yapılan açık oylama sonucu oy çokluğuyla karar verildi.

Hüseyin ARSLAN                                        Şahin AKDAĞ                                  Halim GÜNAY

Meclis Başkanı                                              Meclis Katibi                                    Meclis Katibi