İçme Suyu ve GES Projesi Yarın Açılıyor.

 

İçme Suyu ve GES Projesi Yarın Açılıyor.

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinin 50 yıllık doğal kaynaklı içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan “Hasanlı Göleti İçme Suyu Projesi Arıtma Tesisi” ve Taşköprü Belediyesi’nin elektrik ihtiyacını karşılayacak olan “Güneş Enerji Santrali Projeleri” tamamlandı.

Taşköprü Belediyesi tarafından yürütülen ve bir süredir devam eden İçme Suyu Projesi kapsamında inşa edilen Arıtma Tesisi ve Güneş Enerji Santrali Projelerinin açılış programı belli oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, “Hasanlı Göleti’nden gelecek olan doğal kaynaklı içme suyunun Arıtma Tesisi ile ilçenin içme suyu kalitesi önemli ölçüde artacak ve doğal kaynaklar daha etkin bir şekilde korunmuş olacak. Ayrıca, Taşköprü’nün elektrik ihtiyacını karşılayacak olan Güneş Enerjisi Santrali’nin de yapımı tamamlandı. Bu santral sayesinde ise Taşköprü Belediyesi’nin elektrik ihtiyacı karşılanacak. 8 Mart Cuma günü saat 14:00’te Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek olan bu iki önemli projenin açılışına tüm Kadirşinas hemşerilerimiz davetlidir” dedi.

Açılış töreninde ilçenin geleceği için atılan bu önemli adımların önemi vurgulanacak ve projelerin detayları paylaşılacak.