“Kastamonu Gastronomi Turu”nun Durağı Taşköprü Oldu

 

 

 

“Kastamonu Gastronomi Turu”nun Durağı Taşköprü Oldu

Ulusal seyahat acentelerine yönelik Kastamonu’nun gastronomi kültürünün ve unsurlarının tanıtılması amacıyla düzenlenen “Kastamonu Gastronomi Tanıştırma Turu” etkinliğinin durağı Taşköprü oldu. İlçenin tarihi noktalarından olan Tarihi Kent Müzesi, Pompeipolis Antik Kenti ve Kuş Tepesi’ni gezen ekip, ilçenin tarihi hakkında da bilgi aldı. Ayrıca adını dünyaya duyuran ve marka değeri olan, sarımsak tarlasında çalışan emekçi bayanlar ziyaret edilerek Taşköprü sarımsağının üretimi ile ilgili bilgi alındı.
Coğrafi işaret belgeli Kuyu kebabı, yapılmasında ve servisine kadar takip ederek, biribirinden yöresel ürünler tadıldı.
Belediye Başkanı Abdullah Çatal, “İlçemizin tarihini ve gastronomi kültürünü devam ettirmek için elimizden gelen gayreti yapıyoruz. Kastamonu Gastronomi Tanıştırma Turu etkinliği ile ilçemizin adını daha ileriye taşıyacağız. Misafirlerimize yöresel ürünlerimizden tattırarak, yemek kültürümüzün öneminden bahsettik.. Kuzka’ya ise emeklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.