Esnafa borç sıfırlandı

Esnafa borç sıfırlandı

 

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal;

“Taşköprü’de işsiz 1 kişi bile kalmayacak”

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, her yıl olduğu gibi bu yılda yayınladığı video ile 2021 yılında yapılan projeleri, 2022 yılında yapılacak olan projeleri ve mali tablo hakkında açıklamada bulundu.

2021 yılında yapılan ve 2022 yılında yapılacak olan projeler hakkında bilgi veren Başkan Çatal, sosyal medya hesabından yayınladığı video ile şeffaf Belediyeciliğe dikkat çekerek, her yıl olduğu gibi mali tabloyu yayınlayarak, Belediyenin gelir gideri, piyasa borcu, vergi borcu ve belediyenin alacakları ile ilgili açıklamada bulundu.

Başkan Çatal yayınladığı videoda şunlara yer verdi; “Bildiğiniz üzere doğalgazın gelmesinden kaynaklı yollarımızda asfaltlarımız da bozulmalar oldu ve 2021 yılı içerisinde asfaltlama ve parke çalışmalarımız devam etti. Bu çalışmalarımız 2022 yılında da devam edecektir. Seçim beyannamemizde de söz verdiğimiz gibi Taşköprü Belediyesi olarak modern bir mezbahane sözü vermiştik bunu da çok şükür bitirdik ve halkımızın kullanımına açtık. Mezarlıklar Müdürlüğü demiştik Mezarlıklar Müdürlüğü birimi ve gasilhane yaparak halkımızın kullanımına açtık. Taşköprü Belediyesi olarak yapılanları da korumak bizim vazifemizdir. Bildiğiniz üzere 20 yıl önce yapılan sahil çay bahçemiz bir bakım istiyordu ve sahil çay bahçemizi onardık ve çocuklarımıza teslim ettik. Bunun yanında 3 tane mahallemize de ayrı ayrı parklar yaptık ve bildiğiniz üzere karayollarının restorasyonundan sonra bizim tarihi köprümüzde bir daralma oldu ve trafik akışında da sorunlar olmaya başladı. Bunu öngörerek çevre yolu bağlantı yolunu açarak Bahri Alp Caddesi’ne bağladık.

Taşköprü halkımızın kullanımı amacıyla belediyenin kendi sermayesini de kullanarak makine parkına 17 tane araç kattık.

Kültürel faaliyetlerimiz de devam etti. Biliyorsunuz yakın zamanda 2 tane tiyatromuzu halkımızla buluşturduk. Bu tür etkinlikler bu yılda devam edecek. Tüm bunların yanında Taşköprü ilçemiz istihdama alışık bir ilçedir. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu zaman ilk fabrikalarından bazıları nasıl Taşköprü’ye kurulduysa bizde bundan sonra istihdamı çoğaltmak amacıyla organize sanayimizi büyütme amacıyla çalışmalarımıza başladık ve şuan itibariyle de 21 tane fabrikamız oldu. İnşallah Taşköprü’de 1 tane bile işsizimiz kalmayacak. Bir üniversitemiz var. Taşköprülü hemşerilerimiz ve bize çocuklarını emanet eden şehir dışlarından gelen anneler babalar var. Sümer lojmanları olarak adlandırdığımız Sümer lojmanlarında kızlarımızı misafir ediyormuşuz. Önceden ama kaldıkları yerlerin kendilerine uygun olmadığını görünce Taşköprü Belediyesi olarak hemen hızlı bir çalışma yaparak Sümer Kız Yurdunun tadilatını yaptık ve kız öğrencilerimizin hizmetine sunduk.

Pompeipolis antik şehri bizim için çok önemli, her gelen yerel yönetim Pompeipolis için çalışma yapmış. 2006 yılında kazılara başlandı. 2006 yılından bu yana da bu yerel yönetimler olarak Pompeipolis kazılarına destek verilmiş, bizde bu desteği vermeye devam ediyoruz. Aynı zamanda da Pompeipolis antik kenti kazılarını da 12 aya aldırdık.

Kültürel faaliyetler arasında atasını bilmeyen hiçbir zaman geleceğe sahip çıkamaz düşüncesiyle Çanakkale’ye geziler düzenledik. 14 mahallemizi Çanakkale’ye taşıdık ve atalarımızı ziyaret ettik. İnşallah bu gezilerimiz de bundan sonra da devam edecek.

Engellilerimizi de unutmadık 2021 yılı içerisinde engellilerimize de engelsiz yaşam gezisi düzenleyerek engellilerimizin yanında olmaya çalıştık.”

-“Borçsuz bir belediyeyiz”

2021 yılında neler yaptık, bunların bir kısmını anlattık. Şimdi de Taşköprü Belediyesinin Mali tablosunu sizlere açıklayacağım diyen Belediye Başkanı Çatal; “Taşköprü Belediyesinin kasasında bugün itibariyle 2.480.000 TL paramız var.

İller bankasına kredi borcumuz 4.036,000 TL, özel banka kredi borcumuz da 1.333,000 TL, önemli olan burada şu piyasaya bizim çok önemli miktarda borcumuz vardı. Şuanda piyasaya borcumuzu sıfırladık.

Sosyal güvenlik kurum borcunu sıfırladık. Vergi borcumuzu sıfırladık. Elektrik borcumuzu sıfırladık.

Tabiki Taşköprü Belediyesi olarak verdiğimiz hizmetin karşılığın da alacaklarımız da var. Şuan kasamız da alacak olarak da yüklü miktarda alacaklarımız var.

Su hizmetlerine ilişkin alacağımız 1.755,000 TL Emlak Vergisi alacağımız 2.533,000 TL, kira geliri alacağımız 2.791,000 TL, ilan reklam vergisi alacağımız 362.000 TL, toplam alacağımız ise 7.881,000 TL.

Biz halkımıza hizmet etmek amacıyla buradayız. Başka hiçbir amacımız yok, biz bu alacaklarımızı alamadıktan sonra bizim hizmet etme şansımız düşüyor. Sizlerden ricam yaptığımız hizmetlere karşı alacaklarımız da bize yardımcı olarak su ve vergi borçlarınızı ödemenizdir.

Bildiğiniz üzere Taşköprü Belediyemizin ön tarafı ve tarih arasta da bir sokak sağlıklaştırma projesi yaptık. Bunu da güzel olduğuna inanıyorum vatandaşlarımızın beğendiğine inanıyorum hayırlı uğurlu olsun.

Size bir konu hakkında daha bilgi vermek isterim. Biz 3 senedir suya zam yapmıyoruz. Herşeye zam geldi. Taşköprü Belediyesi’nde suya zam yok.

Aynı zamanda TOKİ konutlarımız da vatandaşlarımız oturmaya başladı. İnşallah 2022’nin bahar ayında TOKİ konutlarımıza doğalgazı vereceğiz. Kargaz yetkililerimizle görüştük ve konuştuğumuz da bahar ayında TOKİ’ye gazı vereceklerini söylediler. TOKİ sakinlerimize de hayırlı uğurlu olsun” dedi.

-2022 yılı projeleri

2022 yılında yapılacak projelere de değinen Başkan Çatal, şunları kaydetti: “Taşköprü Belediyemizin elektrik ihtiyacının %50’sini karşılayacak olan Güneş Enerjisi paneli sistemi için çalışmalarımız başladı. TOKİ konutlarına yakın bir bölgede yer hazırladık. Allah’ın izniyle 2022 yılı içerisinde bunun da ihalesine çıkacağız.

Ethem Mahallesi’nde bir bisiklet ve yürüyüş yolu projesini çocuklarımızın refahı için hazırladık.  Bunu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gelecek onaydan sonra hemen ihaleye çıkaracağız.

Beyaz Altın Sarımsağımız bizim için önemli ve bu noktada 2021 yılında AB Coğrafi işaret belgesi aldık ve 2022 yılında da Cuma pazarı alanında bulunan sarımsak pazarımızı şuan yaptığımız mezbahanın yan tarafına taşıyacağız. İnşallah 2022 yılı içerisinde bunu da hizmete açacağız.

Antik şehrimizi de inşallah 2022 yılı içerisinde Ören yeri olarak onaylatma çalışması içerisindeyiz.

Taşköprü olarak en önemli hususlarımızdan biri olan ve yılan hikayesine dönen Hasanlı Göleti’nden gelecek olan içme suyudur. Hasanlı Göleti’nden gelen içme suyumuzun boru irsaliye hatları TOKİ konutlarımızdaki bulunan 2500 tonluk depoya kadar gelmiştir. Ancak gölet suyu olmasından dolayı buna bir arıtma gerekmektedir. Bu arıtmanın projesi yapıldı ve İller Bankası tarafından mart ayı içerisinde ihaleye çıkarılacağı bizlere bildirildi. İnşallah arıtma da bittikten sonra Taşköprümüzü temiz bir suyla buluşturacağız.

Bildiğiniz üzere bir köpek barınağımız vardı ve bunu kapattığımız için niye kapattınız diye sorular gelmişti. TOKİ’de 316 tane konutumuz var. Barınağın tam TOKİ karşısında kalması ve TOKİ sakinlerinden gelen şikayet dilekçeleriyle beraber bu barınağımızı kapattık.

Biz insanları sevdiğimiz gibi hayvanları da seviyoruz ve hayvanlarımıza yakışacak şekilde köpek barınağı değil doğal yaşam alanı şeklinde bir yer yapacağız. Ormandan da bir yer istedik buradan olumlu yanıt gelmesiyle beraber hemen bu yaşam alanını sokak hayvanlarımız için faaliyete geçireceğiz. Buna kimsenin kuşkusu olmasın.

Buradan sizin fikirlerinizi her zaman önemsediğimi ifade etmek istiyorum. Taşköprü Belediye Başkanlığı kapısı sonuna kadar Taşköprü halkımıza açıktır. Fikirleriniz benim için önemlidir fikirlerinizi bizimle paylaşın. Biz birlik beraberlik içerisinde bu Taşköprü’yü yönetmek için geldik. Hep beraber Taşköprü’yü yönetirsek bir üst seviyeye çıkartacağız inşallah.”