5.TRAVELEXPO ANKARA’ Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 12-15 Kasım 2020 tarihlerinde ATO Congresium Fuar ve Kongre Merkezinde

 

Şirketimiz ATİS Fuarcılık tarafından düzenlenen ‘5.TRAVELEXPO ANKARA’ Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 12-15 Kasım 2020 tarihlerinde ATO Congresium Fuar ve Kongre Merkezinde (www.congresium.com) 10.000m2-lik alanda gerçekleştirilecektir.
Fuarın, komşu ve çevre ülkelerin, özellikle Ankara ve çevresinin, tüm Türkiye’nin turizm ürünlerinin tanıtım ve pazarlanmasının yapılabileceği bir etkinlik olması hedeflenmektedir.
Söz konusu fuarın ilk başta mevcut potansiyelin perakende ihtiyacını karşılamak üzere bölgesel, ulusal ve uluslararası Turizm sektörü temsilcilerinin katıldığı ilerleyen yıllarda ise belli konularda uzmanlaşmış uluslararası bir etkinlik olmasını hedeflemekteyiz.

ANKARA
Çağlar boyunca farklı uygarlık ve kültürlere ev sahipliği yapmış günümüzde ise insana ilk olarak siyaseti çağrıştıran Ankara, pek çok doğal güzelliğe ve aynı zamanda tarihi yapıya ve turistik değerlere sahip bir kenttir.
Dünya çapında ün kazanmış ve tarihinde Avrupa’nın en iyi müzesi ödülünü alan Anadolu Medeniyetler Müzesine hiç uğramış mıydınız? Arkeoloji’ye ilgi duyanlar için mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Etnoğrafya Müzesi, Roma harabeleri, Augustus Tapınağı, Ankara kalesi ve Anıtkabir gibi tarihi zenginlikleriyle göze çarpmaktadır.
Ayrıca Kızılcahamam, Haymana, v.b. ilçelerinde bulunan çok sayıda şifalı kaplıcaları ve tarihi evleriyle göz dolduran bir şehirdir. Beypazarı ise gerek osmanlı evleri ve leziz yemekleriyle, gerek müzeleri ve doğal güzellikleri ile turistlerden yoğun ilgi görüyor. Bununla birlikte son yıllarda açılan Hızlı Tren Hatları ile Anadolu’nun transit seyahatleri için Hub konumuna ulaşan Ankara, kendi nüfusu ve doğrudan bağlantılı çevre illeri dikkate alındığında yaklaşık 10 milyonluk nüfusa etki etmektedir. Bunun yanı sıra yabancı misyonun varlığı organize seyahat programları, özel konulu programlar gibi birçok turizm hareketi konusunda talep oluşturmuştur.