04.09.2019

KARAR NO              : 45

KONUSU                  : Belediye Norm Kadro iptal ve ihdas işlemleri.

Meclis Başkan V. : Harun YALÇIN

Meclis Üyeleri    : Şeref Nur MEMİOĞLU, Yaşar KARTAL,  Fatih PURTUL, Hüseyin KURT, Ceyhun ÇORBACI, Hüseyin ER, Mehmet Emin DANA, Murat GÜR, Emine GÜLTEKİN

GÜNDEM :

Belediye Başkanlığımızın Norm Kadrosunda bulunan Genel İdari Hizmetler Sınıfına bağlı 6 Dereceli İtfaiye Eri kadrosunun iptal edilerek yerine 5 Dereceli 1 adet İtfaiye Eri kadrolarının ihdas edilmesi ve Belediye ve Bağlı kuruluşlar ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartları Yönetmeliğince bu hususta tanzim edilecek Dolu kadro iptal ve ihdas cetvelleri ile Dolu –  Boş kadro durumu (IV) nolu cetvellerin onaylanması hususunun görüşülmesi.

KARAR :

Belediye ve Bağlı kuruluşlar ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartları Yönetmeliği gereği; Belediyemizde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabii olarak çalışan, 4 yıllık Lisan eğitimini tamamlamasından dolayı  intibak işlemleri yapılan Uğur KARADUMAN’ ın uhdesinde bulunan Genel İdari Hizmetler Sınıfına bağlı 6 Dereceli İtfaiye Eri kadrosunun iptal edilerek yerine 5 Dereceli 1 adet İtfaiye Eri kadrolarının ihdas edilmesi ve Belediye ve Bağlı kuruluşlar ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartları Yönetmeliğince bu hususta tanzim edilecek Dolu kadro iptal ve ihdas cetvelleri ile (IV) nolu Dolu –  Boş kadro durumu cetvellerin onaylanmasına oy birliği ile karar verildi.

Harun YALÇIN                                Yaşar KARTAL                                M. Emin DANA

KARAR NO              : 46

KONUSU                  : Konvansiyonel İçmesuyu Arıtma tesisi Kesin Projesi işinde kullanılmak üzere İller                                  Bankası A.Ş’ den kredi kullanılması

Meclis Başkan V. : Harun YALÇIN

Meclis Üyeleri    : Şeref Nur MEMİOĞLU, Yaşar KARTAL,  Fatih PURTUL, Hüseyin KURT, Ceyhun ÇORBACI, Hüseyin ER, Mehmet Emin DANA, Murat GÜR, Emine GÜLTEKİN

GÜNDEM :

Konvansiyonel İçme Suyu Arıtma Tesisi Kesin Projesi işinde kullanılmak üzere İller Bankasından Kredi kullanılabilmesi hususunun görüşülmesi.

KARAR :

Konvansiyonel İçmesuyu Arıtma tesisi Kesin Projesi işinde kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş.’ den  460.000,00- ( dörtyüzaltmışbin) TL Kredi kullanılmasına, krediden  kaynaklanacak anapara, faiz, denetim giderler, komisyon, vergi, resim, harç, ücret vs. ödemelerin. İller Bankası A.Ş.’ ce teminat olarak alınacak Belediyemiz gelirlerinden ve İller Bankası A.Ş. ve Maliye Bakanlığınca dağıtılan yasal paylarımızın mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamından ( % 40’ın dışında ve %100’üne kadar) karşılanmasına, kredi teminatına konu gelirlerden krediye ilişkin ödemelerin karşılanamaması halinde, bu krediyle elde edilen tesis, inşaat ve her nevi gayrimenkul ile araç, gereç ve malzemenin, İller Bankası A.Ş.’ ce talep edildiği takdirde aynı şartlarda ve talep tarihinde İller Bankası A.Ş. adına ipotek veya rehin edilmesine, İller Bankası A.Ş.’ ce Belediyemize kullandırılacak krediye ilişkin olarak her türlü sözleşmeyi ve evrakı imzalamaya ve kredi ile ilgili devam eden işlemleri yürütmeye, Belediyemiz mülkiyetindeki her türlü gayri menkulü İller Bankası A.Ş.’ ye ipotek vermeye, Belediyemiz her türlü gelir, hak ve alacaklarını İller Bankası A.Ş.’ ye terhin ve temlik etmeye, Belediyemize ait her türlü ticari işletmeyi İller Bankası A.Ş.’ ye rehin vermeye, İller Bankası A.Ş.’ nin mevcut mevzuatı ve bunda meydana gelebilecek her türlü değişiklik çerçevesinde, 5393 Sayılı Belediye Kanun’ un 68. Maddesinde yer alan koşulların yerine getirilmesi kaydıyla krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmaya Belediye Başkanı Abdullah ÇATAL’ a yetki verilmesine yapılan açık oylama sonucu oy birliği ile karar verildi.

KARAR NO              : 47

KONUSU                  : Hibe veya Bağış Yoluyla Ambulans Talebi.

GÜNDEM :

Sağlık Bakanlığından hibe veya bağış yoluyla ihtiyaç fazlası ambulans talep edilmesi hususunun görüşülmesi.

KARAR :

Belediyemizin Evde Sağlık ve Yaşlı Bakım Hizmetlerinin daha kapsamlı ve daha hızlı bir şekilde hizmet verebilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığından ihtiyaç fazlası bulunan ambulanslardan hibe veya bağış yoluyla talep edilmesine yapılan açık oylama sonucu oy birliği ile karar verildi.