Taşköprü’de “Zimem Defteri Geleneği” bu yılda yaşatıldı

Taşköprü ilçemizde Osmanlı Devleti zamanında zengin iş adamlarının rastgele mahalle bakkallarına giderek veresiye borçlarını ödediği gelenek Belediye Başkanı Abdullah Çatal tarafından geçen yıl olduğu gibi bu yılda yaşatıldı.
Aslen Taşköprülü olan bir hayırsever işadamının ihtiyaç sahiplerine teslim edilmesi için Belediye Başkanı Abdullah Çatal’a gönderdiği nakdi yardım, Başkan çatal aracılığı ile ilçede bulunan mahalle bakkallarına uğramak suretiyle veresiye defterinden ihtiyaç sahibi vatandaşların borcundan bir miktar silinmek üzere yardımları ulaştırdı.
Bu yardımın ihtiyaç sahiplerine ulaşması için özel olarak bakkal bakkal gezen Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, mahalle kültürünün yaygın olduğu bölgelerdeki bakkalları ziyaret ederek, zimem geleneğini tekrardan yaşattıklarını ifade ederek, “Geçtiğimiz yılda bu yılda Osmanlı geleneğinden gelen, zimem defterini kapatma geleneğini devam ettirdik. Bu yılda bir iş adamımızın şahsımıza nakdi yardım göndererek bunun ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını istedi. Bizleri de bu hayra vesile kıldıkları için hayırseverimize teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Çatal, geçtiğimiz yılda bu geleneği yaşatmıştı.