Taşköprü Sarımsağı Takip Sistemi,  üreticilere anlatıldı

 

Taşköprü Kaymakam Çağlar Partal, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Belediye Başkan Yardımcısı Harun Yalçın ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mesut Şallı, ilçede kurulan Sarımsak Pazarı’nı ziyaret ederek, üreticilere “Taşköprü Sarımsağı Takip Sistemi” (TSTS) hakkında bilgi verdi.

Taşköprü sarımsağının marka değerini korumak için uygulamaya başlanılan “Taşköprü Sarımsağı Takip Sistemi” (TSTS) ile ilgili üretici ve satıcılara sistem hakkında bilgilendirme yaptı.  Taşköprü Kaymakamı Çağlar Partal, yaptığı açıklamada “Taşköprü Sarımsağının marka değerinin koruyarak, tüketicinin satın aldığı ürünün tüm aşamalarına hakim olacağını ve üreticinin hakettiği kazancı sağlayacağını ifade etti. Üreticilerimiz sarımsak dikimi başlamadan sisteme dahil olmaya davet edildi” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Abdullah Çatal’da, “Dünyaca ünlü Taşköprü sarımsağımızın marka değerini korumak ve diğer ilçelerde Taşköprü Sarımsağı adı altında sarımsak satan kişilerin önüne geçmek. Amacımız Taşköprü Sarımsağının marka değerini korumak ve her zaman çiftçimizin yanında olmak” dedi.