Kenevir’de Dev Yatırım!

Taşköprü Organize Sanayi Bölgesi’nde yer tahsisleri hızla devam ediyor ve sevindirici gelişmeler ardı ardına geliyor. Son olarak Emek Giyim İnşaat Gıda Otomotiv Nalburiye Taşımacılık Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ. sahibi Haydar Sumak Taş ve Belediye Başkanı Abdullah Çatal arasında yaklaşık 20 bin metre karelik yer tahsisi konusunda imzalar atıldı. Organize Sanayi Bölgesinde kurulacak olan, fabrikada endüstriyel Kenevirden elde dilen elyaflar ipe dönüştürülerek, ipten kumaş, kumaştan ise çeşitli ürünler elde edilecek. Ayrıca fabrika bünyesinde üretim yapan kişilere alım garantisi vererek, tohum desteği Ziraat Mühendisi desteği ve hasat konusunda destek sağlayacak. Yaklaşık 19 ilde üretimine izin verilen ve fabrikası Taşköprü ilçemizde kurulacak olan fabrika, istihdam yönünden Taşköprü ilçemize büyük katkı sağlayacak.  Belediye Başkanı Abdullah Çatal, “İlçemizin gelişimin de her gün yeni adımlar atarak, geçmişten aldığımız güçle geleceğimize sanayi memleketi olma yolunda istihdam sorununun kalmadığı bir ilçe miras bırakma gayretindeyiz. Yer tahsisinde bulunduğumuz fabrikamız ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun. İstihdam şehri olma yolundayız ve bu gurur hepimizin” dedi.

Haber: Hamza Sefa YILMAZ