­­­­­Taşköprü’ye “En iyi ve büyük Festival ödülü”

CIOFF Türkiye’den Sarımsak Festivali’ne ödül

 

  1. CIOFF (Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyon Konseyi) Türkiye Hizmet ve Başarılı ödülleri sahiplerini buldu.

Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte 2019 Yılında 33.’sü organize edilen Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali’nin, katılımcılardan en yüksek oyu alması sonucu “CIOFF En İyi Büyük Festivali Ödülü” Taşköprü Belediyesi’ne verildi.

Belediye Başkanı Abdullah Çatal’ın katılamadığı programda ödülü Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Tuğcu, CIOFF Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Ovalı’dan aldı.

Ödül töreninde konuşan ve “Evliyalar Diyarı, Şehitler Diyarı Kastamonu’dan, Taşköprü’den sizlere selam getirdim” diyerek sözlerine başlayan Tuğcu, CIOFF Türkiye’yi bu başarılı organizasyonunda dolayı tebrik ederek Taşköprü’nün kadim bir şehir olduğunu, Belediye olarak Kültür ve sanatı önemsediklerini ve CIOFF Türkiye işbirliğinde yürüttükleri festivallerin önümüzdeki yıllarda büyüyerek devam edeceğini ifade etti.

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal ise “Seçici kurul tarafından “CIOFF En İyi Büyük Festivali Ödülü”ne layık görülmekten son derece mutluyuz. Bugüne kadarki başarılarımızı önümüzdeki yıllarda da ortaya koymaya devam edeceğiz” dedi.

Çeşitli kategorilerde ödüllerin dağıtıldığı törende Taşköprü Sarımsak Festivali’ni anlatan tanıtım filmi ve sahne alan Taşköprü Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi salondakilerden büyük beğeni aldı.

 

Haber: Hamza Sefa YILMAZ