Sarımsak Festivali anket sonuçları belli oldu

 

Taşköprü Belediyesi’nin düzenlediği ve ülke genelinde sayılı festivaller arasında yer alan Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali’ne bu yıl gelecek sanatçıların belirlenmesi için yapılan anket sona erdi.

1 hafta boyunca Taşköprü Belediyesi Resmi İnternet sitesi üzerinden yapılan ve yaklaşık 10 bin oy kullanılan anket sonucunda sevilen sanatçı Haluk Levent, ankette en çok oyu alan sanatçı olarak birinci çıktı.

Ardından ise ünlü sanatçı Ebru Gündeş ikinci, Mustafa Yıldızdoğan üçüncü, Tuğba Yurt dördüncü, Oğuzhan Koç beşinci, Ekin Uzunlar altıncı, Elif Buse Doğan yedinci, Ahmet Şafak sekizinci, Buray dokuzuncu, Bengü ise onuncu oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, “18-21 Ağustos tarihlerinde 34.’sünü düzenleyeceğimiz Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivalimize gelecek olan sanatçılarımızı halkımızla birlikte seçmeyi uygun gördük. Halkımızın tercihi hususunu göz önünde bulundurarak bu yılki festivalimizde halkımızın tercih ettiği sanatçıları hemşerilerimizle buluşturmak adına çalışmalarımıza başladık. İnanıyorum ki kısa sürede çalışmalarımızı sonlandırıp 34.’sü Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali’nde ankette çıkan ve ülkemizin önde gelen sanatçılarının festival tarihimizdeki uygunluğuna göre halkımızla buluşturacağız. Ve her yıl olduğu gibi bu yılda Taşköprü’ye yakışan bir festivalimizi daha yeniliklerle hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

Haber: Hamza Sefa YILMAZ