Taşköprü itfaiyesi, 2021 yılında 166 olaya müdahale etti

Taşköprü itfaiyesi, 2021 yılında 166 olaya müdahale etti

Taşköprü Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü 2021 yılı içerisinde 166 olaya müdahale etti.
İtfaiye Müdürü Uğur Karaduman yaptığı açıklamada, sürekli eğitimler ile gelişen teknolojilere ayak uydurulmasıyla, daha nitelikli ve başarılı olan itfaiye ekiplerinin, yangınlara ve kazalara müdahalede gözle görülen bir başarı sağladığını belirtti.
İtfaiye Müdürlüğünün asli görevleri arasında yer alan ihbarların anında değerlendirilerek ekiplerin en kısa sürede olay yerine intikal etmesi olduğunu aktaran Karaduman, şunları kaydetti;
“İtfaiyeciler herkesin kaçtığı yere koşarak giden kahramanlar olup İtfaiyecilik ise bir çok riski beraberinde taşıyan zor, meşakkatli ve fedakarlık gerektiren bir meslektir. İtfaiye Müdürlüğümüz tarafından geçtiğimiz yıl 20 adet bina yangını, 3 adet iş yeri (Fabrika-Atölye) yangını, 11 adet araç yangını, 5 adet Orman Yangını, 61 adet çöp ve Anız Yangını, 5 adet kuruluk, kömürlük ve samanlık yangını, 9 adet trafik kazası, 23 adet kurtarma operasyonu, 10 adet baca yangını, 6 adet diğer yangınlar ve 13 adet komşu il ve ilçelerde meydana gelen sel ve yangın olaylarına müdahale edilmiştir. Kurtarma operasyonlarında 7 adet vatandaşımız mahsur kaldıkları yerden kurtarılırken, 16 adet kedi köpek ve benzeri hayvanlarımızda mahsur kaldıkları yerden kurtarılmıştır.
Bunların yanında; ilçemizde faaliyet gösteren 28 İş yeri yangın güvenliği açısından denetlenmiştir. Özel ve Kamu Kurumlarına ait bina bacaları yangın güvenliği açısından temizlenmiştir.
Kamu Kurumları, Özel şirketler, kurs ve yurtlar v.b kurum ve kuruluşlarında yangın tatbikatları yapılarak 150 vatandaşımıza yangın güvenliği açısından eğitimler verilmiştir.
Özellikle yaz aylarında vatandaşlarımızın yollardan kalkan tozlardan daha az zarar görmesi için sabah öğle ve akşam yol sulaması yapılarak vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermeye çalıştık. İtfaiye Müdürlüğü personelimiz büyük özveri ve gayret içinde 7 gün 24 saat çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenlikleri için yangın, kaza, kurtarma ve ihtiyaç duyulan her durumda en kısa sürede olay yerine ulaşıyoruz.”
Taşköprü Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak 20 personel, 6 araçla hizmet verdiklerini aktaran Karaduman, itfaiye kadrosunun sürekli teorik ve pratik eğitimlerden geçtiğini kaydetti.
Kastamonu ili Bozkurt, Azdavay ve Abana ilçesinde meydana gelen sel felaketindeki su tahliyesi çalışmalarında 4 personelle görev aldıklarını ve farklı zamanda Abana’da çıkan orman yangını söndürme çalışmalarında görev aldıklarını anımsatan Karaduman, çevre il ve ilçelere de gerektiğinde destek verdiklerini sözlerine ekledi.