Taşköprü Belediyesi’nde 25 Gönüllü Hükümlü Çalışabilecek

Kastamonu Denetimli Serbestlik Müdürü Adem  Özdemir ile kamuya yararlı bir işte çalıştırmaya ilişkin iş protokolünü Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal arasında imzaladı.  Türk Ceza Kanunu’nun 50’inci maddesinin birinci fıkrasının (f) bendi gereğince mahkum olunan cezanın yarısından  bir katına kadar süreyle ve gönüllü olmak koşuluyla ücretsiz olarak kamuya yararlı bir işte çalıştırılması kapsamında Kastamonu Denetimli Serbestlik  Müdürlüğü ile Taşköprü Belediye Başkanlığı arasında protokol imzalandı. Bu kapsamda çalıştırılabilecek hükümlü sayısı temizlik işlerinde 15 kişi, ağaç dikim, bakım ve çevre düzenlemesine 10 kişi çalışabilecek.

Belediye Başkanı Abdullah Çatal,  yaptığı açıklamada; “Hükümlü vatandaşlarımız için kamu yararına çalıştırılmak üzere,  temizlik işlerinde 15 kişi, ağaç dikimi, bakım ve çevre düzenlemesinde gönüllü olarak çalışma protokolünü Kastamonu Denetimli Serbestlik Müdürü Adem Özdemir ile imzaladık.” dedi.