Pompeiopolis Dünyaya Açılacak

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, ilçenin turizm gelirini Pompeiopolis Antik Kenti ile artırmayı hedeflediklerini söyledi.

14. Kastamonu Tanıtım Günlerinde Taşköprü’nün turizm değerini artırmayı hedeflediklerini bildiren Belediye Başkanı Abdullah Çatal, bu kapsamda ilçedeki Roma Döneminin Anadolu’daki en büyük yerleşim yerlerinden olan Pompeiopolis Antik Kentini gündemden düşürmeyeceklerini dile getirdi.

Başkan Abdullah Çatal, “Kastamonu Tanıtım Günlerine Pompeiopolis Antik Kentini simgeleyen özel standımızla katıldık. Kazı çalışmaları devam eden antik kent ilçemizin dünya çapında tanınmasını sağlayacak önemli bir değer. Geleneksel olarak düzenlediğimiz Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivaline 2019 yılında Pompeiopolis Antik Kenti Tanıtım Etkinliği ibaresini ekledik. Pandemi sebebiyle iki yıldır festival yapamıyoruz. 2022’de düzenleyeceğimiz festivalde kaybettiğimiz zamanı telefi edeceğiz. Festivalde Pompeiopolis’in tanıtımı için de özel bir tiyatro oyunu hazırlatıyoruz. İlçemizin güzelliklerini tüm dünyaya duyuracağız.” dedi.

Çatal, KUZKA ile iş birliğinde olması planladıkları güdümlü proje ile 2024 yılında Pompeiopolis Antik Kentinin yer aldığı Zımbıllı Tepesinde gezi ve dinlenme alanları oluşturacaklarını kaydederken, kazı çalışmalarının hızla tamamlanması için kamu kaynaklarının yetersiz olduğunu, iş dünyasından destek beklediklerini ifade etti.

Taşköprü’de turizm, tarım ve sanayi faaliyetlerinin eş zamanlı sürdürüleceğini belirten Abdullah Çatal şunları söyledi:

“Siyasiler vatandaşlarla bir araya gelmeden hiçbir yere varamaz. Bir elin nesi var iki elin sesi var. Turizm, sanayi, ticaret el ele vermedikten sonra ilçenin bir yere gelmesinin şansı yok. Taşköprü AB tescilli sarımsağı ile tarımda önemli bir yerde, potansiyelimizi çeşitlendirerek artıracağız.”

2025’te tam kapasite

“Taşköprü Organize Sanayi Bölgesinde 27 parselin 26’sını tahsis ettik. Hedefimiz 2023 yılında en az 10 fabrikanın faaliyete başlaması. OSB’nin tam kapasite çalışması ise 2025 gibi gözüküyor.”

Önce içme suyu sonra altyapı

“İlçede içme suyu sıkıntımız var. Hasanlı Göleti’nde 15 metre boru hattı bitti. 2022 yılı şubat ayında arıtma tesisi ihaleye çıkacak, 2023’te göletten içme suyu hizmeti almaya başlayacağız. İçme suyu problemi çözüldükten sonra alt yapı düzenlemesi de yapılacak.”

(İstamonu)