İçişleri Bakanlığı’nca Onaylanan 2 Projenin tanıtımı yapıldı

Taşköprü ilçesinde ‘Sporla Bağlan Hayata’ projesinin tanıtımı yapıldı.

Kastamonu Valisi Avni Çakır, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Metin Çelik, Taşköprü Kaymakamı Çağlar Partal, Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Kastamonu Gençlik Spor İl Müdürü Reşat Asrak, kurum amirleri, öğrenciler ve öğretmenlerin katılımıyla, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen “Sporla Bağlan Hayata” ve “Çok Kültürlülük Zenginliğimizdir” başlıklı 2 projede Taşköprü ilçemizde sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı aile çocuklarının sosyal uyumu ve sosyal gelişimleri hedef olarak belirlendi.

İlk proje Taşköprü Gençlik Hizmetleri Spor Kulübüne ait olan ‘Sporla Bağlan Hayata’ ikinci proje ise Taşköprü Eğitim Derneği’ne ait olan ‘Çok Kültürlülük Zenginliğimizdir’ projesi.

Projede hedef, Taşköprü Gençlik Hizmetleri Spor Kulübüne ait olan ‘Sporla Bağlan Hayata’ projesi ile Taşköprü’de yaşayan sosyal ekonomik olarak dezavantajlı ailelerin 13-16 yaş grubundaki çocuklarının sosyal uyumu ve çeşitli yönlerden gelişmeleri hedeflenmekte.

-“Sporla Bağlan Hayata” Projesi

Proje faaliyetleri kapsamında bağımlılıkla mücadele ve kişisel gelişim konularında seminerler düzenlenip yüzme, badminton, masa tenisi, oryantring, futbol, basketbol, voleybol, ragbi ve kayak dallarında kurslar düzenlenecek. Pınarbaşı Valla Kanyonu, Daday At Çiftlikleri ve Kastamonu şehir merkezi kültür turu düzenlenecek olup 1 gecelik Kastamonu Kamp Eğitim Merkezinde kamp programı ile sona erecek.

Sporla Bağlan Hayata projesinin toplam bütçesi ise 46.050,00 TL.

“Çok Kültürlülük Zenginliğimizdir” Projesi

Taşköprü Eğitim Derneği’ne ait olan ‘Çok Kültürlülük Zenginliğimizdir’ projesinin ise projenin toplam bütçesi 39.650,00 TL’dir. Proje ile Taşköprü’de bulunan resmi okullarda öğrenim gören yabancı uyruklu 50 öğrenci ile bu öğrencilerin aile bireylerinin göç nedeniyle yaşayabilecekleri sosyal sorunları ortadan kaldırmak ve bireylerin çeşitli yönlerden gelişmelerine destek olmak amaçlanmaktadır. Projemizin önemli bir amacı da yabancı uyruklu kişilerin yaşadıkları çevreyi tanıyarak, bu kişilere yönelik açılacak olan kurs ve eğitimler ile istihdam edilebilirliklerini sağlamaktır.

Tanıtım projesi programı hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.