Yabani hayvanlar için doğaya yem bırakıldı

 

Taşköprü ilçemizde Avcılar Atıcılar ve Oltacılar Derneği Başkanlığı’nca organize edilen programda ilçenin 4 farklı yerine yaban hayvanları için yem bırakıldı. İlçeye bağlı Düzdağ, Elekdağı, Köçekli köyü bölgesi ve Çiftlik köyü bölgesinde yaban hayvanları için, yonca balyası, yulaf balyası ve besi yemi Taşköprü Kaymakamı Çağlar Partal, Belediye Başkanı Abdullah Çatal, İlçe Jandarma komutanı Yasin Bulut, Taşköprü Avcılar Atıcılar ve Oltacılar Derneği Başkanı Şükrü Gümüş ve yönetimi, Kastamonu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü personelleri, Taşköprü Orman işletme Müdürlüğü personelleri ve gönüllü vatandaşların katılımıyla doğaya bırakıldı.

 

 

 

Taşköprü Kaymakamı Çağlar Partal, yaptığı açıklamada; “Taşköprü’de beklediğimiz, yağışlar geçtiğimiz hafta gerçekleşti. Yüksek kesimlerimizde ciddi anlamda kar var. Bu bizi mutlu etti. Kar kalınlığının olduğu yerlerde yaban hayatı için ciddi bir zorlukta başlamış oldu. Taşköprü olarak güzel bir coğrafyaya sahibiz.  Karla birlikte doğanın nasıl gözüktüğüne baktık, hemde yaban hayvanları için yem bırakalım istedik.

 

 

Taşköprü’de 4 farklı bölgeye yem bıraktık. Doğa hepimizin hep birlikte yaşıyoruz, farkındalık yaratmak için güzel bir organizasyon oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Belediye Başkanı Abdullah Çatal’da, “Avcılar Atıcılar ve Oltacılar Derneği’nin öncülüğü ile ilçemizde 4 farklı noktada yaban hayvanlarımız için yem bıraktık.  Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle doğada yiyecek bulmakta zorluk çeken yabani hayvanlarımıza yonca balyası, yulaf balyası ve besi yemi bıraktık. Tüm canlılarımızın yaşam hakkına önem veren bu güzel ve örnek programda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Taşköprü Avcılar Atıcılar ve Oltacılar Derneği Başkanı Şükrü Gümüş ise “Bugün doğada, ormanda yabani hayvanlar için yemleme yaptık. 50 adet yonca  balyası, penli yem, pazar artıklarını toplayarak, ormanlarımızda ki yaban hayvanlarımız için çeşitli bölgelere bıraktık. Programa katılan herkese teşekkürlerimi sunuyoruz” dedi. Yemler, Taşköprü ilçesine bağlı Düz dağı, Elek dağı, Köçekli Dağı ve Çiftlik dağlarına yem bırakıldı.