Başkan Çatal’dan su sıkıntısına kesin çözüm

Başkan Çatal’dan su sıkıntısına kesin çözüm

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, geçtiğimiz günlerde yaşadığımız su sıkıntısının bir daha yaşanmaması için ilave su kuyusu açıldığının müjdesini verdi.

Konuyla ilgili yeni açılan kuyuda incelemede bulunan Başkan Çatal şu açıklamalarda bulundu; “Geçtiğimiz günlerde maalesef ilçemizde 2 günlük bir su sıkıntısı yaşamıştık. Bunun nedeni ise su kuyularımızdı. Bir daha böyle bir sıkıntı yaşamamak amacıyla değerli hemşerilerimizin hizmetine bir su kuyusu daha açtık. Bu su kuyusu 38 m derinlikten geliyor ve suyumuz kaynak suyudur. Bunu 8 metresinde kis kırarak başardık. Şu anda eski su kuyularımızı istop ederek yeni su kuyumuzu faaliyete geçirdik. Bu sayede saniyede 65 litre su Taşköprü halkımıza verilecektir. İnşallah temennimiz bu saatten sonra su sıkıntımızın olmamasıdır. Biliyorsunuz ki yaz mevsiminde Taşköprü ilçemizin nüfusu artıyor ve su kullanımı da artmakta. Eski su kuyularımız 10 metreden yatay milli pompalarla basılıyordu ve 50 yıllık pompalardı. Bu saatten sonra derin kuyu pompasıyla saniyede 65 litre su çıkacak. Önceki 2 pompamızın gücü saniyede 40 litre idi. Şimdiki pompamız ile yazın bile suyumuzun eksik olmamasını sağlayacağız” dedi.

-2022’de Hasanlı’dan su içeceğiz

Başkan Çatal ayrıca şöyle devam etti: “Tabiki bu su kuyumuz geçicidir. Asıl suyumuz Hasanlı Göleti’nden gelen arıtma suyudur. Bu arıtma suyumuzun da arıtma projesi onaylandı ve projemiz yapılma aşamasındadır. Tahminen 2021’in ortalarında arıtmamızın ihalesi olacak ve 2022’nin sonlarına doğru da arıtmadan su içeceğiz. O zamana kadar beklememek adına bu su kuyumuzu faaliyete geçirdik. Hasanlı’dan gelen içme suyumuzun boruları da arıtma tesisimizin yapılacağı alana kadar geldi. İlçemize şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

(Haber Merkezi)