Duyuru!

 

 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirilen kabine toplantısından sonra normalleşme sürecini açıkladı.

Buna göre ;

📌 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma sınırlandırılması bulunan günlerin birinde 4 saat süreyle dışarı çıkabilme imkanı verilecek.
📌 Kurallara uyulması koşuluyla AVM’ler 11 Mayıs’tan itibaren hizmet vermeye başlayacak.
📌14 yaşına kadar olan çocuklar 13 Mayıs’ta 11:00 ile 15:00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olarak dışarı çıkabilecek.
📌 15-20 yaş grubu, 15 Mayıs Cuma günü, 11:00 ile 15:00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olarak dışarı çıkabilecek.
📌Şehirlerarası giriş-çıkış sınırlandırması Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla için bu gece 24:00′ te sona eriyor.
📌 Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs’ta başlayacak. Milli Savunma Bakanlığının atama, görevlendirme ve personel temin faaliyetleri 1 Haziran’da, celp işlemleri 5 Haziran’da, bedelli askerlik işlemleri 20 Haziran’da yeniden başlayacak.
📌 İstanbul, Ankara ve İzmir’deki ticari taksiler için tek-çift plaka uygulaması, 5 Mayıs itibarıyla sona eriyor.
📌 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı 20 Haziran’da, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 27-28 Haziran’da yapılacak.
📌 Berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler temizlik şartlarının sağlanması, randevu sistemi ile çalışılması ve koltuk sayısının yarısı kadar müşteriye hizmet verilmesi şartıyla 11 Mayıs’ta faaliyete geçebilecek.
📌 Adliyeler, ara verilen duruşma, keşif, yargı süreci, icra iflas takiplerinin durdurulması uygulamaları 15 Haziran’ da sona erecek.
📌 Cerrahi Maske satışlarına bir üst fiyat sınırlandırılması getirilerek izin verilmesi planlanıyor.
📌 9-10 Mayıs tarihlerinde yani bu hafta sonu da sokağa çıkma sınırlaması uygulaması sürdürülecek.