Sarımsak Festivali hazırlıkları başladı

Festival programı netleşti!

Taşköprü Belediyesi tarafından 15-18 Ağustos tarihleri arasında 33.’sü düzenlenecek olan Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali’nin programı netleşti.

Ünlü sanatçı Kıraç, Tuğçe Kandemir, Bilal Sonses, Ali Kınık, Azerin ve Kastamonulu sanatçımız Orhan Canayakın’ın sahne alacağı Sarımsak Festivali’ne çok sayıda ziyaretçi katılması bekleniyor.

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, festivallerin gurbet ile sıla arasında büyük bir köprü görevi gördüğüne değinerek gurbetteki ve sıladaki tüm hemşerilerini 15-18 Ağustos tarihlerinde Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali’nde buluşmak üzere Taşköprü’ye beklediklerini ifade etti.

– 1. Gün (Perşembe)

15 Ağustos perşembe günü saat: 15.00’de Sarımsak Festivali’nin açılış kurdelesi Cuma pazarı alanında kesilmesinin Festival’in başlaması. 15:42’te aynı alandaki Pompeiopolis Tarım, Orman, Hayvancılık, Tarımsal Gıda Fuarı’nın açılışı gerçekleşecek. Daha sonra kortej yürüyüşü ve akabinde Cumhuriyet Meydanı’nda protokol konuşmaları ve halk oyunu gösterileri ile devam edecek.

Saat:20:00’da akşam namazına müteakip ise Merkez Taş Camii’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere şehitlerimiz ve Taşköprülü ecdadımızın ruhuna Mevlidi şerif programı tertip edilecek.

Saat:21:00’da Festival Orkestrası Programı (Yer Köprübaşı Festival Alanı) sahne alacak.

2. Gün (Cuma)

16 Ağustos Cuma günü ise saat:09.30’da Halk Oyunları ekiplerinin kahvaltı programı gerçekleşecek. Ardından ise saat:11:00’da “Buluşmalar” Ulusal Katılımlı, Davetli, öğretim elemanları Karma Resim Sergisi’nin açılışı gerçekleşecek.

Saat:14.00’te Belediye Konferans Salonu’nda Taşköprü’nün Doğal ve Beşeri Zenginlikleri konulu panel gerçekleşecek.

Saat: 16.30’da Cuma pazarı alanında Çiftçiler Arasında En İyi Sarımsak Üreticisini Seçme ve En İyi Buzağı ve Kuzu Yetiştiricisini Seçme Yarışmaları yapılacak.

Saat:19.30’da Köprübaşı’nda Halk Oyunu gösterileri yer alacak.

Saat: 20:30’da Motofest Festival Kamp açılışı ve Kamp Ateşi Elmalı Bahçe’de yakılacak.

Saat: 21:00’da sanatçı Orhan Canayakın ve 22:30 Ali Kınık sahne alacak.

-3. Gün (Cumartesi)

17 Ağustos Cumartesi günü ise saat:10.00’da Ağcıkişi Mahallesi Kaba Yazı Mevkii’nde Trap Atışları Yarışması gerçekleşecek.

Saat:10.30’da çocuklara yönelik Belediye Sarayı önünden Bisiklet Turu gerçekleşecek.

Saat:15.00’te Festival alanında Halk Oyunu ekiplerinin gösterisi yer alacak.

Saat:16.30’da Ünal Gelinlik Sponsorluğu’nda Geleneksel Sarımsak Güzeli Yarışması yapılacak.

Saat:17:30’da Cumhuriyet Meydanı’nda motosiklet ve off-road araçları korteji.

Saat:19:00’da Köprübaşında Festival orkestrası sahne alacak.

Saat: 21:00’da ise Sevilen sanatçı Bilal Sonses ve saat: 22:30’da ise ünlü sanatçı Tuğçe Kandemir sahne alacak.

  1. Gün (Pazar)

18 Ağustos Pazar günü ise saat:13.00’da Ağcıkişi Mahallesi Kabayazı Mevkii’nde Halk Oyunu ekiplerinin gösterileri, saat: 13:30’da Tarihi Savaş Sanatları Gösterisi,

Saat:15.00’te Geleneksel At Yarışları, saat:20.00’de Halk Oyunu ekiplerine teşekkür ve katılım belgesi dağıtımı, saat:21.00’da Azerin ve 22:30’da ünlü sanatçı Kıraç Açık Hava Konseri ve havai fişek gösterisi ile final yapılacak.

Festival etkinlikleri kapsamında 14 Ağustos çarşamba günü saat:17.00’de ise Cumhuriyet Meydanı’nda Toplu Sünnet Töreni gerçekleşecek.

Haber: Hamza Sefa YILMAZ