Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’ye Barkodlu Taşköprü Sarımsağı Verildi

Sarımsak hasadı törenine katılacak olan Bakan Pakdemirli’nin bugün sabah saatlerinde Kastamonu ilimize geldi. Burada protokol tarafından karşılanan Pakdemirli ile bir süre görüşen Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, “Dünyaca ünlü Taşköprü Sarımsasağımızın AB Coğrafi işareti almasında büyük emeği olan Sn. Bakanımıza Taşköprü Sarımsağı ve Coğrafi İşaret Belgelerimizi teslim ettik. İlçemize vermiş olduğu desteklerle bizleri ayrıca mutlu eden Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Bekir Pakdemirli’ye ilçemize katkılarındann dolayı plaketimizi taktim ettik” dedi. Bakan Pakdemirli’nin Taşköprü ilçemize gerçekleştireceği program ise sağnak yağış nedeniyle iptal edildi. Taşköprü Kaymakamı Çağlar Partal, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mesut Şallı’da, Tarım  ve Orman Bakan’ı Bekir Pakdemirli’ye Taşköprü Sarımsağı Takip Sistemi (TSTS( Hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkanı Çatal, Pakdemirli’ye desteklerinden dolayı plaket taktim ederek, Taşköprü Sarımsağı Coğrafi işaret belgelerini taktim etti.

Haber: Hamza Sefa YILMAZ