Taşköprü Belediyesi, ziyaretçisiz kalan kabristanlıklarda Kuran-ı Kerim tilaveti okuttu

Taşköprü Belediyesi, ziyaretçisiz kalan kabristanlıklarda Kuran-ı Kerim tilaveti okuttu

Taşköprü  ilçemizde  17 günlük kısıtlamada dışarıya çıkamayan ve mezarlık ziyaretlerini gerçekleştiremeyen vatandaşlar için Taşköprü Belediyesi ilçede bulunan Kurban Tepe Mezarlığı ve Zımbıllı Mezarlığında ahirete intihal etmiş tüm meftalar için Kuran-ı Kerim tilaveti okuttu.

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal yaptığı açıklamada; kısıtlama nedeniyle Taşköprülü vatandaşların önceki yıllarda mübarek günlerde mezarlıkları ziyaret ederek, dualarını ettiklerini ve bu yıl kısıtlama nedeniyle ziyaretlerini gerçekleştiremediklerini belirterek, İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlilerince Kuran-ı Kerim tilaveti okunduğunu belirtti.

Başkan Çatal, şöyle devam etti; “Bugün Kadir gecesi  ve bizler mübarek günde meftalarımızın kabri başında her zaman dua etmeye gelirdik. Kısıtlamalardan dolayı vatandaşlarımızın gelemediğini biliyorum. İlçe Müftülüğümüzce ilçemizde bulunan mezarlıklarımızda Kuran-ı Kerim tilaveti okuyarak dua ettik. Sizlerin yerine bizler buradayız, kurallara uyarak zorlu günleri hep birlikte atlatacağız.“

Çatal, kısıtlamaların olduğu Arife gününde de ilçede bulunan kabristanlıklar da imam hatiplerce Kuran-ı Kerim tilaveti okunacağını belirtti.

 

 

Haber: Hamza Sefa YILMAZ