Pompeiopolis Antik Kenti’nde kazı sezonu 12 aya çıktı

2006 yılından buyana yaz dönemlerinde yürütülen Pompeiopolis Antik Kenti kazı çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 12 ay süreyle yıllık kazı kapsamına alındı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, “Pompeoiopolis Antik Kenti’nin gerek ilçemiz, gerek ilimiz, gerekse bölge turizmi açısından önemine dikkat çekerek, 2006 yılından buyana devam eden kazıların daha çabuk ve hızlı devam etmesini sağlamak amacıyla 2020 yılı Emitt Turizm Fuarı’nda Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Mehmet Nuri Ersoy ile görüşmemiz, akabinde Kastamonu ziyaretinde Bakan Yardımcımız Sn. Ahmet Misbah Demircan’a sunduğumuz dosyanın ardından takibimizin de netice vermesi bizleri ilçemiz ve ilçe halkımız adına ziyadesiyle mutlu etti. Taşköprü ilçemiz inanıyorum ki bu sayede kısa sürede bir turizm kenti olma yolunda ilerleyecektir. Pompeiopolis Antik Kenti’nin yıllık kazıya alınmasında emeği geçen özellikle Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Mehmet Nuri Ersoy’a, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sn. Ahmet Misbah Demircan’a, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı hemşerimiz İsmail Karaman’a ve tüm emeği geçenlere teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

Başkan Çatal ayrıca Kazı Başkanı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Tayyar Gürdal ile de bir toplantı gerçekleştirerek kazıların daha hızlı ve kapsamlı yapılması hususunda değerlendirmelerde bulunarak Taşköprü Belediyesi olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kazılara gerekli desteği vermeye devam edeceklerini ifade etti.