Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal; Görevdeki 23 ayını sosyal medya üzerinden değerlendirdi

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal;

Görevdeki 23 ayını sosyal medya üzerinden değerlendirdi

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, her sene yaptığı yıllık değerlendirme toplantısını bu yıl pandemi nedeniyle sosyal medyada paylaştığı video ile yaptı.

Belediye Başkanı Çatal, yaptığı değerlendirme toplantısında Mali Hizmetler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü’nün faaliyetlerinden bahsederek, belediyenin bütçesini açıkladı.

Belediye Başkanı Çatal, yaptığı yıllık değerlendirmesinde ise şunlara yer verdi;

01.04.2019 -26.02.2021 tarihleri arası Mali Durum

“Göreve geldiğimizde karşılaştığımız mali tabloda 13.145.627,07 TL borç ve buna karşılık kasamızda 37.822,83 TL para

bulunuyordu. Göreve geldiğimiz günden bugüne, uyguladığımız mali politika sonucunda 9.684.953,47 TL borcumuz

kalmış olup buna karşılık bugün itibariyle kasamızda 4.440.017,46 TL paramız bulunmaktadır.

Bu zaman zarfında 9 işçimiz emekliliğe ayrılmış olup, 4 kadrolu işçinin kıdem tazminatı tutarı olan 826.019,41 TL İller

Bankasından kredi kullanma yolu ile ödenmiş, 2 kadrolu ve 3 şirket personelimizin kıdem tazminatı tutarı olan

434.015,26 TL ise bütçemizden karşılanarak ödenmiştir.

Ayrıca bizden önceki dönemde İnşaat malzemesi satan firmalara 1.000,000 TL ek borcumuz çıkmıştır. Otogar İnşaatı yapım işi için ise İller Bankasından ve Özel Bankadan kredi kullanılmış, özel bankadan kullanılan 24 ay vadeli 800.000 TL’lik kredinin 22 taksiti tarafımızca ödenmiştir. Bankalardan krediler kullanılmasına bütçeden ödemeler yapılmasına rağmen otogar inşaatını yapan firma tarafından eksik ödeme yapıldı denilerek kurumumuza 1.125.000.TL ek borç ödemesi çıkartılmıştır. Toplamda 2.125.000.TL ek borç ödemesi tarafımızdan yapılmıştır.

2020 Mali yılı tahmine bütçemiz 26.000.000 TL olarak belirledik. Su ücretlerinde ve Sosyal tesis kira ücretlerinde herhangi bir artış yapmadık. Buna karşılık Belediye gelirlerimizde yılsonu itibariyle 24.745.366,98 TL olarak %95 gibi yüksek bir oranda gerçekleşme sağladık. Bütçe giderlerimiz ise halkın parası hakkın parasıdır düsturu ile kontrollü yapılan harcamalar neticesinde 22.123.773,04 TL olarak %85 oranında kalmıştır.

Bugüne kadar gelirlerimizi Taşköprülü hemşehrilerimizin hizmetlerinde kullandık ve hiçbir israfa ve lüzumsuz harcamalara yer vermedik. Bundan sonrada aynı zihniyete sahip olup hizmet odaklı harcamalarımızla çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Fen İşleri Müdürlüğü olarak yapılan çalışmaları ise şu şekilde açıkladı;

Yol Çalışmalarımız

2019 yılında ilçemiz Şehit Mehmet Sözen, Mehmet Akif Ersoy ve Süleyman Demirel Caddesi 1.000 ton sıcak asfalt 2020 yılında 185 ton tamirat çalışmalarında ve 445 ton Sümer Kondisyon Parkında olmak üzere 630 ton sıcak asfalt kullanılmıştır. 23 aylık süreçten bu yana toplamda 1630 ton sıcak asfalt kullanıldı.

2019 yılında 30.000 m2’lik parke taşı işçiliği ve 2020 yılında 62.000 m2’lik yeni yol, tamirat, kaldırım, bordür ve tretuvar taşı çalışması için işçilik yapıldı. 2019 Nisan ayından bu güne 92.000 m2’lik alanda kilit parke taşı, bordür taşları ve karo taşlarının döşemesi ve tamiratı yapılmıştır.

Yine yol çalışmalarımız için 65 ton Emisyon Bitüm ve 620 ton Kırma taş mıcır kullanılarak yollarımız asfaltlanmıştır.

Makine Parkımıza Kazandırılan Araçlar

• adet vinç kamyonu 2 adet çöp kamyonu
  • adet pikap                                             1 adet yol süpürme aracı

1 adet MST (kazıcı-yükleyici)         2 adet minibüs

• adet otobüs

1 adet İtfaiye öncü aracı (Land)          1 adet traktör

23 ayda toplamda 11 adet araç makine parkımıza kazandırılmıştır. Ayrıca 1 adet mini su tankeri, 1 adet yük taşıma aracı (römork) ve 1 adet çift tamburlu el silindiri ekipmanları da makine parkına kazandırılmıştır.

Yeni Cami Karşısı Umumi Tuvaleti/Karasait Cami Tuvaleti/Tabakhane Cami Tuvaleti

Yıpranmış durumda olan ve onarım ihtiyacı bulunan umumi tuvalet ve şadırvanların tamamında daha sağlıklı, temiz bir ortamda halkımızın ihtiyacını karşılayabilmek adına genel bakım-onarım ve tamirat-tadilat çalışmaları yapılmış olup, vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.

Sümer Mahallesi Kuran Kursu

İlçemiz Sümer Camisi yanındaki Sümer Mahallesi Kuran Kursu ve Muhtarlık Hizmet Binası’nın yapımı tamamlanmıştır. Bina içerisinde toplantı odası, yemekhane, Muhtarlık odası, tuvaletler ve işyeri bulunmaktadır. Son olarak çevre düzenlemesi yapılmış, mahalle sakinlerinin mevlit, toplantı ve kurs gibi ihtiyaçları için hizmetlerine sunulmuştur.

Sümer Kondisyon Parkı ve Konukevi

Sümer Mahallesinde bulunan Kondisyon Parkı ve Konuk Evi’nin içerisinde bulunan tüm lojmanların tadilatı yapılmıştır. Tadilat esnasında kapı, pencere, dolaplar, yenilenmiş olup laminat parke döşemesi, ranza-yataklar ve tüm lojmanların iş-dış boyası yapılarak lojman giriş kapıları çelik kapı montajı yapılarak hizmete sunulmuştur.

İkinci Çevre Yolu Bağlantısı İçin İstinat Duvarı Çalışması

İlçemiz ikinci çevre yoluna şehir merkezinden bağlantı yolu eklenmiş ve yolun çevresine istinat duvarı yapılmıştır. 1538 m2 olan istinat duvarının uzunluğu 144 metredir.

Durak Yapımları

İlçemizde okul önleri ve dolmuş durak alanlarında çocuklarımızın güvenli bir şekilde rahatlıkla kullanabilmesi amacıyla Belediyemiz marangozhanesinde tarihi görünümlü duraklar imal edilmiştir. 2020 yılı içerisinde 5 tane durak yapımı tamamlanıp yerlerine konulmuş olup 2021 yılında da durak yapımı faaliyetimiz devam edecektir.

Yeraltı Çöp Konteynerleri

İlçemiz çarşı merkezinde işyerlerinin sık bulunduğu sokaklarımızın daha temiz ve düzenli olması sebebiyle yeraltı çöp konteyneri konulmuştur. Yeraltı çöp konteyneri çalışmalarımıza 2021 yılı içerisinde de devam edilecektir.”

Haber: Hamza Sefa YILMAZ