Taşköprü GES Projesi onaylandı

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Kastamonu İller Bankası Bölge Müdürü Ümit Aziz Kara’yı makamında ziyaret ederek, ilçeye yapılacak olan GES (Güneş Enerjisi Santrali)  projesi hakkında istişarelerde bulundu.

Başkent Elektrik Dağıtım AŞ. tarafından onaylanan GES (Güneş Enerji Santrali) Projesi için İller Bankası Bölge Müdürlüğüne kredi başvurusunda bulunduklarını söyleyen Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, “Kredinin onaylanmasının ardından, en kısa sürede ihalesi yapılarak, Belediyemiz kendi elektriğini üretecektir. Bu kapsamda küresel ısınmayla beraber yaşanan iklim değişikliği nedeniyle gelecek kuşaklara daha temiz ve yaşanılır bir çevre bırakabilmek amacıyla yenilenebilir enerji kaynaklarını önemsiyoruz. Taşköprümüze hayırlı olsun” dedi.

(Haber Merkezi)