Taşköprü İtfaiyesi, 2020 Yılında 201 olaya müdahale etti

Taşköprü Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü 2020 yılında ilçe genelinde olaylara yapılan müdahalenin rakamlarını açıkladı.

Yapılan açıklamada şunlara yer verildi: “İtfaiye Teşkilatı olarak Taşköprü’nün huzuru ve güvenliği için 7/24 nöbet tutuyoruz. 2020 yılı içerisinde birçok badire atlattık Ekiplerimiz hem şehrimizdeki olaylara hemde gerek görüldüğü takdir de ilçe dışındaki olaylara da müdahale ederek büyük bir başarı gösterdi.

2020 yılı içerisinde; 45 adet bina (Betonarme-Ahşap) yangını, 19 adet baca yangını, 36 adet kurtarma olayı, 77 adet diğer yangınlar (ot-çöp-mera vb.), 8 adet orman yangını, 6 adet araç yangını ve fazla yağış nedeniyle etkilenen vatandaşlarımızın ev ve iş yerlerinden su tahliyesi işlemi gerçekleştirilmiştir.                                                                                Kamu ve Özel kurumların yangın yönünden denetlemesi ve pandemi kuralları çerçevesinde kamu ve özel kuruluşlara eğitim ve tatbikatlar verilmiştir.”

-365 gün, 24 saat Halkımızın hizmetindeyiz

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal’da; İtfaiye Müdürlüğünün nitelikli personeli ve teknolojiye uygun ekipmanları ile başarılı bir şekilde hizmet verdiğini belirterek; “Yangınla mücadelede en aktif rolü üstlenen İtfaiyemizi göreve geldiğimizden bu güne kadar hızlı bir şekilde yenilemeye ve personelimizi günün teknolojik gelişmelerine vakıf olma durumuna getirmeye çalışıyoruz. İtfaiye teşkilatımız çalışmalarını aynı kararlılık ve cesaretle her zaman sürdürerek devam ettireceğiz” dedi.

(Haber Merkezi)