“Taşköprü OSB, gelecek vadediyor”

Taşköprü OSB’de 25 parselden 7 parsel kaldı

Taşköprü-Sinop karayolunun 3. kilometresinde yer alan Taşköprü Karma OSB’de yer tahsisi için başvurular alınmaya devam ediliyor.

Alt yapısı bitme aşamasında olan 25 parsellik OSB’de hali hazırda 3 fabrikanın inşaat çalışmaları sürüyor. Toplamda 11 parselin tahsisi yapılırken 7 parsel de tahsis aşamasında bekliyor. Tahsis edilmeyi bekleyen ise 7 parsel bulunuyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Taşköprü OSB’de parsellerin hızla tükendiğini ve fabrikaların bir yandan yapımının devam ettiğini belirterek kısa sürede Taşköprü OSB’de fabrika bacalarının artarak devam edeceğini kaydetti.

-“Taşköprü’nün çehresi de değişecek”

Yatırımcılara da seslenen Başkan Çatal, “Gerek alt yapısı gerekse coğrafi yapısı gibi birçok alanda cazip olan Taşköprü OSB’ye tüm yatırımcıları yatırım yamaya davet ediyorum. Biz Belediye olarak ve OSB yönetimi olarak yatırımcılarımıza her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız” dedi.

Başkan Çatal ayrıca Taşköprü OSB ile ilçenin çehresinin de değişip gelişeceğini ve geçmişindeki sanayi kenti olma kimliğine yeniden kavuşacağını kaydetti.

113 bin 500 m2 alana sahip olan tahsis edilmeyi bekleyen 7 parselin bölümü 29 bin m2, 20 bin m2, 14 bin m2, 13 bin m2, 11 bin m2, 9 bin 600 m2 ve 7 bin 500 m2 olmak üzere farklı alanlardan oluşuyor.

-Faaliyet 2 yıl içinde zorunlu

Yer tahsisi bedelsiz olan Taşköprü OSB’de sözleşme imzalandıktan sonra 1 yıl içerisinde yapı ruhsatı alınması gerekiyor. Ruhsat alındıktan sonra da en geç 2 yıl içerisinde iskan alınıp, faaliyete başlanması ve tahsis edilen parselin en az yüzde 25’ini kapalı alan yapmak zorunlu.

-İstihdam alana göre değişiyor

Öte yandan tahsis edilen parsel alanına göre istihdam edilen personel sayısında da bazı şartlar aranıyor.

İstihdam olarak 5 bin metrekareye kadar 10 kişi, 5 bin – 10 bin metrekare arası en az 20 kişi, 10 bin – 20 bin metrekare arası en az 30 kişi, 20 bin metrekareden sonra ise 50 kişi çalıştırma zorunluluğu bulunuyor.

(İstamonu Gazetesi)