Asılsız Haberlere İtibar Etmeyiniz !

Asılsız Haberlere İtibar Etmeyiniz !

Belediyemiz ve Devletimiz her türlü tedbiri en üst seviyede almıştır
Taşköprü ilçemizde yayın yapmakta olan bir haber sitesinin sosyal medya adresinde yer alan “Defin işinde kullanılan halatları ortada bıraktılar” başlıklı haberin asılsız olması dolayısıyla Belediye Başkanlığımızca bu açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.
Ülkemizin ve Dünyamızın Korona virüs salgını nedeniyle zor günler geçirdiği günümüzde bugün İstanbul’da yaşayan ve bu virüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden Murat Y. İsimli vatandaşımız defin işlemi için Taşköprü ilçemize getirilmiştir.
Dün akşam saatlerinden itibaren olayın belediyemize bildirilmesinin hemen ardından daha önceden hazırlıklarımızı yapmış olduğumuz cenaze defin ekiplerimiz bu konuda bilgilendirilmiş ve cenazenin ilçemize gelişinden itibaren özel kıyafetli ekiplerimiz, defin işleminin tamamlanması sürecine kadar gerekli hassasiyeti göstererek korona virüs ile ilgili yayınlanan genelgeler doğrultusunda defin işlemlerini tamamlamışlardır.
Bunun hemen akabinde ilçemizde yayın yapan bir haber sitesinin sosyal medya adresinde defin ile ilgili haberin altına bazı kişilerce yanlış algı oluşturmak adına paylaşılan görüntü ve akabinde bu haber sitesine ait sayfada bunun gerçeği yansıtıyormuşçasına sorgulamadan tamamen kasıtlı bir şekilde ve vatandaşımızı tedirgin etmek adına an “Defin işinde kullanılan halatları ortada bıraktılar” başlığı kullanılarak yayınlanan haberde belediyemiz hedef alınmıştır.
Paylaşılan fotoğraf ve yayınlanan haber içeriği itibariyle tamamen gerçek dışı olup;
Cenaze defin işlemi belediyemize ait ekiplerce özel kıyafetleriyle ilk andan son ana kadar bilinçli ve kontrollü bir şekilde gerçekleşmiştir. Defin sonrası bahsi geçen halatların mezarın yakınında bir yere atıl olarak bırakıldığı belirtilirken olayın gerçek tarafı ise bahse konu olan halatların defin işlerinde kullanılan halatlar olmadığı defin işleminde kullanılan halatların ise belediyemiz bünyesinde dezenfekte edilerek varil içerisinde muhafaza edildiğidir.
Tüm halkımız müsterih olsun ki gerek belediyemiz gerekse devletimizin tüm kurumlarıyla gerekli tedbirler alınmıştır.
Bahse konu olan halatlar ile definde kullanılan halatların aynı olmadığı, haberciyiz kimliğine sığınarak sosyal medyada olayı haberleştiren şahsın, ülkemizin ve halkımızın geçirdiği şu zor günlerde art niyetli bir şekilde algı politikası yürütmesini kınıyoruz.
Olayın takdirini ise siz değerli Taşköprü halkımıza bırakıyoruz.