Taşköprü Belediyesi’nden Emitt çıkartması Bakan Ersoy’dan Pompeiopolis kazılarına destek sözü

Taşköprü Belediyesi’nden Emitt çıkartması
Bakan Ersoy’dan Pompeiopolis kazılarına destek sözü

Taşköprü Belediyesi, İstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar Merkezi’nde 24.sü düzenlenen Emitt (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda ilçemizi tanıttı.
Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sarımsak takdim edip, Pompeiopolis kazıları ile ilgili kendisine bilgi verdi.
Bakan Ersoy ise Pompeiopolis kazılarına gerekli desteği vereceklerini ifade etti.


Kastamonu Valiliği bünyesindeki ilçe Belediyelerinin olduğu standta göz dolduran, Taşköprü Belediyesi, ilçe turizmine katkı sağlamak amacıyla 10 bin adet sarımsağı ziyaretçilere dağıtırken, sarımsak, pompeiopolis ve Taşköprü broşürleri ile ilçe tanıtımına katkı sağladı.
Emitt Fuarı’nda Kastamonu standı ve Taşköprü ürünleri büyük ilgi ve beğeni gördü.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Kastamonu standına ulusal basında ilgi gösterdi.


Kastamonu standını ayrıca, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ve Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal’ın yanı sıra İlçe Belediye Başkanları, Katso Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Kesob Başkanı Dursun Ergin ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan’da ziyaret etti.
Konuyla ilgili konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal uluslar arası fuarların gerek Taşköprü gerekse Kastamonu’nun tanıtımına sağladığı katkıların yadsınamayacağını belirterek Kastamonu turizminin son yıllarda atağa geçtiğini ve özellikle Pompeiopolis Antik Kenti ile Taşköprü’nün de turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesi için var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a da Taşköprü sarımsağı takdim eden Başkan Çatal, Bakan Ersoy’a Pompeiopolis kazı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bunun ardından kazı çalışmaları ile ilgili gerekli desteğin verileceği sözünü alan Başkan Çatal, Bakan Ersoy’a teşekkür etti.
Roma elbiseli canlı manken ise vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştı.