Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal Görevindeki 10 Ayını Halka İle Paylaştı

Görevdeki 10 aylık dönemini düzenlediği toplantıda değerlendiren Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, bu süre zarfında uyguladıkları sıkı mali politikayla 14 milyon 117 bin lira olarak devraldıkları belediye borcunu 9 milyon 188 bin liraya kadar düşürmeyi başardıklarını açıkladı.

Çatal, birim müdürlüklerinin gerçekleştirdiği hizmetleri sıraladığı ve kendisine yöneltilen soruları cevapladığı toplantıda bir de müjde verdi: “Gazlı Bez Fabrikası istihdamı çoğaltmak için OSB’den 40 dönüm yer aldı. İstanbul’da bulunan diğer fabrikayı da Taşköprü’ye getirecek. Bununda müjdesini buradan vermiş olalım.”

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, göreve başladığı 6 Nisan 2019’dan bu tarafa yapılan hizmetler hakkında Taşköprü Belediyesi Kültür Merkezi’nde geniş katılımlı halk toplantısı düzenledi. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı, Birim Müdürleri ve Taşköprülüler katıldı.

Belediye Başkanı Abdullah Çatal ve birim müdürlerinin yaptığı açıklamalar sonunda da Taşköprülü vatandaşlar toplantıda söz alarak isteklerini dile getirdiler.

Başkan Çatal: “6 Nisan 2019’da mazbatamı aldım, 8 Nisan’da da göreve başladım. 18 Ocak 2020 bugün de geniş katılımı ilk toplantımızı yapıyoruz. İlk günden de söylediğim gibi tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyacağıma ve kimseyi de ayırmayacağıma söz verdim. Bugün de 10 ay içinde neler yaptık, onun sunumunu ve açıklamalarımla anlatacağım. 2020 yılında neleri yapacağız, onları da burada söyleyeceğiz. Bizi eleştireceksiniz, beni eleştirin. Kuluz, yanlış da yapabiliriz, ama doğru yolu bulmak da en önemlisi, sizlere de Allah rızası için rica ediyorum, yanlış yaparsam eleştirin” dedi.

BORÇ YÜKÜNDE DÜŞÜŞ

Belediye birim müdürlüklerinin yıl içerisinde gerçekleştirdiği hizmetleri sıralayan Çatal, görevi devraldığı 1 Nisan 2019’da Belediye’nin 14 milyon 117 bin lira olan borcunu uyguladıkları sıkı mali politika ile indirmeyi başardıklarını belirtti ve Belediye’nin 17 Ocak itibariyle borcunun 9 milyon 188 liraya gerilediğini ayrıntıları içeren bir tablo ile açıkladı.

2020 YILI YAPILACAK PROJELER

Başkan Çatal, bu yıl gerçekleştirmeyi düşündükleri projelerle ilgili şunları söyledi:

“-Taşköprü Organize Sanayi Bölgesi’nin elektrik ihalesi yapıldı. 2020 yılı içerisinde tahsis yaptığımız firmalar üst yapı çalışmalarına başlayacaktır.

-Ethem Mahallesi ve Sümer Mahallesini kapsayan kuru dere çevresine yaklaşık 2 km’lik mesafede projesi hazırlanan bisiklet-yürüyüş yolunu ve çevre düzenlemesini yapıp halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz.

-Hasanlı Göletinden gelecek olan içme suyu projesinin boruları gelmiş olup, arıtma projesi ise İller Bankası’nda ihale aşamasındadır. En kısa zamanda ilçemize doğal kaynaklı içme suyunu getirmeyi amaçlıyoruz.

-2020 yılı içerisinde 1 megawat gücünde ges projemiz onaylanmış olup, en kısa zamanda belediyemizin kârına olan bu projemizi de hayata geçireceğiz.

– Mevcut mezbahanenin şehir içinde ve otogar yanında kalmasından dolayı, coğrafi işaret belgesi’ne sahip Taşköprü Kuyu Kebabı’nı daha elverişli şartlarda üretilmesini sağlamak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla belediye mezbahanesini yeni ve günümüz şartlarına kavuşturmayı amaçlıyoruz.

SORU VE CEVAPLAR

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, toplantının sonunda ise soruları cevapladı.

Başkan Çatal’ayöneltilen sorular ve kendisinin bu sorulara verdiği cevaplar şöyle:

Oto park sorunu:

“Bu sorunu kısa zamanda halletmemiz mümkün değil, mahalle içlerinde alternatif yerleri açarak, boş olan atıl yerleri değerlendirerek bu sorunu geçici olarak çözmeye çalışacağız.”

* Yeni yapılan binalarda park yeri yok, bu binaların araçlarını çekecekleri yer de yok, bu yüzden de otopark sıkıntıları yaşanıyor:

“Önceden yapılan binalara artık bir şey yapamıyoruz. Yeni çıkan Kanuna göre Mart ayından sonra yeni yapılacak binalarda otopark yapılması zorunlu olacak. Bundan sonraki binalarda otoparkları da olacak.”

* Turizmle ilgili neler yapacaksınız?

“Bir turizm haritası yaptık, meydana da herkesin görmesi için bunu asacağız. Pompeiopolis, Kaya Mezarları, Kent Tarihi Müzesi, Şeyh Şabanı Veli Evi, Türbelerimiz ve diğerleri ilçemize büyük değer katıyor. Bu yerlerimize gelen yerli ve yabancı turistlerimizi gezdireceğiz. İlçemizi de tanıtımını en iyi şekilde yapacağız.”

Irmağımızdaki balık ölümlerinin sebebi nedir?

“Bununla ilgili olarak geçen hafta Vali beyle olan toplantımızda bunu anlatarak arz ettim. Bu aynı zamanda devam ederse sarımsak ve pancara da etki edecek. Bunu kim yapıyorsa Taşköprü’nün vebaline girmesin. Irmakda milyonlarca ölü balık e kokusunu çekemeyeceğimiz kadar pis koku ile de kaplı. Bir aydır da bu aralıklarla devam ediyor. Bunu kim yapıyorsa cezalandırılmasını da istiyorum. Bunu Çevre ve Şehircilik ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne de bildirdim.”

Müjde

“Buradan bir de müjde vermek istiyorum, Gazlı Bez Fabrikası Taşköprü’de istihdamı çoğaltmak için yapılıyor. Organize’den de 40 dönüm yer aldılar. İstanbul’da bulunan diğer fabrikasını da Taşköprü’ye getirecek. Bununda müjdesini buradan vermiş olalım.”