Sarımsak Festivali, Kıraç ve Azerin konseri ile son buldu

Sarımsak Festivali, Kıraç ve Azerin konseri ile son buldu

 

  1. Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali’nin son gününde yapılması planlanan Tarihi Savaş Sanatları Gösterileri, At Yarışları gösterileri sağanak yağış nedeniyle iptal edildi.
  2. Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali’nin kapanış programı akşam Tarihi Köprübaşı Festival Alanında Azerin ve Kıraç konserleri ile yapıldı. Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, kapanış programına gelen hemşehrileriyle tek tek ilgilendi. Kapanış konserlerine Taşköprü Kaymakamı Ercan Çiçek, CHP Kastamonu Milletvekili Hassan Baltacı, MHP İl Başkanı Yüksel Aydın ve sinema sanatçısı Cihan Ünal’da katıldı.

Festivalin kapanış programında ilk olarak Azerin sahne aldı. Sık Sık sahneden inerek seyircilerin arasında şarkılarını söyleyen ünlü sanatçı, Türk Dünyasının Sarımsak Kraliçesi seçildi. Konserin ardından Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal’dan plaketini alan Azerin; “Elma olur, nar olur ama sarımsak Allah’ın en büyük nimetlerinden biri. Yetiştiren herkese teşekkür ederim. Azerbaycan’a da Ankara’ya da götüreceğiz” dedi.

Azerin’in ardından sevilen sanatçı, ünlü müzisyen Kıraç sahneye çıktı. Konserin ardından Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, festival ana sponsoru Gün Medya Grubu ve Atlas Global firmaları adına iş adamı Cengiz Aygün’ün yeğeni Emre Aygün’e, sunucu Zeynep Köşker’e ve festival organizasyon firması Yıldızlar Organizasyon’a plaketlerini takdim ettikten sonra sinema sanatçısı Cihan Ünal ile birlikte Kıraç’a da teşekkür ederek plaketini verdi.

Dört günde 100 bin kişinin katıldığı 33. Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali, Kıraç konseri ve plaketlerin takdim edilmesinin ardından havai fişek gösterisi ile sona erdi.

 

Haber: Hamza Sefa YILMAZ