• image

Taşköprü’de Demokrasi nöbeti

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri kapsamında Taşköprü ilçemizde program düzenlendi.

İlk olarak Taşköprü Şehitliği ziyaret edilerek karanfil bırakıldı. Merkez Taş Camii’nde öğlen namazına müteakip şehitlerimiz için mevlidi şerif okundu. Tüm yurtta olduğu gibi, Taşköprü ilçemizde de Demokrasi nöbeti tutuldu.

Belediye Kültür Merkezi’nde saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programda Cami İmam Hatiplerince Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Daha sonra İlçe Müftüsü Kahraman Yaman dua etti. 15 Temmuz darbe girişimini anlatan çeşitli filmler izletildikten sonra, 15 Temmuz Resim Şehitleri Sergisi açıldı. 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik günü nöbetinde, vatandaşlara Türk Kızılayı Taşköprü Şubesi ve Taşköprü Belediyesi tarafından pilav ve ayran ikram edildi.

Programda konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Biz Türk’üz, biz vatanımızı asla terk edemeyiz. Biz ezanımızın susmasına, bayrağımızın inmesine asla izin vermeyiz. Biz toprağımızdan bir karış toprak vermeyiz. Biz Türk’üz. Ne Mutlu Türk’üm diyene” dedi.

Programa Taşköprü Kaymakamı Ercan Çiçek, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, İlçe Emniyet Müdürü Metin Ilgın, İlçe Jandarma Komutanı Oğuzhan Okumuş, Askerlik Şube Başkanı Yasin Gültekin, İlçe Müftüsü Kahraman Yaman, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.