KGC Yönetimi’nden Başkan Çatal’a ziyaret 

KGC Yönetimi’nden Başkan Çatal’a ziyaret 

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Mustafa Balcı ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretleri Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal ile devam etti. Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal’a hayırlı olsun dileklerini ileten KGC Başkanı Balcı, ayrıca Kastamonu basını tarihi hakkında da bilgiler verdi.

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal’a hayırlı olsun temennilerini bildiren KGC Başkanı Balcı, Kastamonu basının köklü bir tarihe sahip olduğunu ifade etti. Balcı, “Sosyal medyaya yenilmek için çaba sarf ediyoruz. Abone sayılarımız gittikçe düşüyor. Oysa ki eski zamanlarda gazeteler herkesin vazgeçilmeziydi. Büyüklerimiz her sabah bir gazete bir de ekmek alıp gelirdi. Evde o gazeteyi ilk okumak için kardeşlerimizle yarışırdık. Okullarda ise gazetelerle ilgili ödevler verildi. Kimi zaman gazete haberlerini biriktirirdik, kimi zaman ise gazete haberlerini okuyarak yorumlardık. Aslına bakılırsa kültürümüzün özünde gazete var. Ancak akıllı telefonlar gazetelerinin okunurluğunu azalttı. Halbuki bir gazeteyi eline alıp okumak, gazeteyi hissetmek, onun kokusunu solumak apayrıdır. İşte bu konuda da büyüklere görev düşüyor. Çocuklarımıza gazete alışkanlığını edindirmeliyiz. Çocuklarımız bol bol gazete okumalı. Okuma-yazma bilmeyen bir çocuğun bile eline gazete vererek o çocuğun gazeteye arasında bağ kurmasını sağlamalıyız” dedi.

ÇATAL: “GELEN MİSAFİRLERİ KASTAMONU BASIN MÜZEMİZDE GEZDİREBİLİRİZ”

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal ise, yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirdi. Başkan Çatal, KGC’nin her zaman yanında olduğunun altını çizerek, üstlerine düşen görevi de yapmaktan kaçınmayacaklarını belirtti. Basının öneminden söz eden Başkan Çatal, “ Kastamonu basının tarihi kitaplaştırarak arşivlenmeli. Özellikle Kastamonu’ya gezmeye gelen misafirlerimizi Kastamonu Basın Müzemizi gezdirebiliriz. Turizm benim için çok önemli. Kastamonu’nun ve Taşköprü’nün gelişiminde turizm önemli rol oynayacaktır” diye konuştu.

“AŞEVİ HİZMETİ ÖNCELİĞİMİZ”

Yapacağı projelerden söz eden Başkan Çatal, “Öncelikli icraatımız aşevi olacak. Kendi elemanlarımız sabah ve akşam yemeğini hazırlayacak. Her gün 250 kişi, 65 aileyi ağırlamayı planlıyoruz. Hedefimiz gariban, tencerede taş kaynatan kişiler. Her hafta 1 ihtiyaç sahibi 1’de engellilerin evine gidiyorum. Amaç gönüllerde olmak. Yaşlılarımızın evini temizletiyoruz. 2 evi boyattık. Parke çalışmasına başladık. Üniversitedeki aydınlatmaları çoğalttık. Aktif 700 öğrencimiz var. Ramazan ayında da gıda yardımı da yaptık. 21 ton erzak dağıttık. Önce sayı 500’dü. Ardından köylerle beraber bin 200 kişiye her biri 18 kiloluk erzak dağıttık. İnsanlarımız duyarlı Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

“50 BİN TON SARIMSAK OLURSA 8 BİN KİŞİ EKMEK YER”

Taşköprü sarımsağına da değinen Başkan Çatal, “Sarımsak diye bir değerimiz var.  Ama ne yazık ki kaybetmeye yüz tutuyor. Sarımsağı üst seviyeye nasıl çıkartacağımızı düşünüyoruz. Sarımsakta tescilimizi aldık. 25 bin ton sarımsak hasadı oluyor. 4 bin kişi ekmek yiyor. Eğer 50 bin ton sarımsak olursa 8 bin kişi ekmek yer. Taşköprü’nün ihtiyacı sistem. Sarımsakta sahte olayı bu işi bozar” ifadelerini kullandı.

LC WAİKİKİ İLE İSTİHDAM KAPISI

LC Waikiki ile görüşme yaptığını ve ürünlerinin bir kolunu Taşköprü’ye yönlendirebileceklerini ifade ettiklerini söyleyen Başkan Çatal, “Ürünün bir kolu fason olarak yaptırmanın sözünü aldım. Bu da Taşköprü’ye istihdam kapısı olacaktır” dedi.

“BELEDİYEYE PARA-PUL İÇİN GELMEDİM”

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal konuşmasını şöyle tamamladı: “Nasıl Gazeteciler Cemiyeti’nde bayrak teslimi olduysa, belediyede de bayrak teslimi var. 5 sene sonra belediye başkanı olacağım diyerek, Taşköprü’nün değerlerinden taviz vermem. Açık yürekliyim. 40 seneye yakındır esnaflık yapıyorum. Ben belediyeye para-pul için gelmedim. Niyetim hoş bir seda bırakmak. Gariban bir ailenin evladıydım. İstanbul’da su sattım. Yırtık pantolon ve yırtık ayakkabı ile okula gittim. Nereden geldiğimi unutmam. Niyetim ve gönlüm halis. Taşköprü’de bir çivi çakarsak ne mutlu bize. En önemlisi ise kutuplaşmayı engellemek istiyorum. Taşköprü belediyesinde MHP’lisi, AK Parti’lisi, CHP’lisi ve İYİ Parti’lisi de bir. Belediye hiçbir partinin arka kapısı değil.”

Haber: Hamza Sefa YILMAZ